Felsökning en TFT-skärm

February 16

Felsökning en TFT-skärm


TFT-monitorer kan drabbas av många potentiella problem, allt från enkla skärmens ljusstyrka frågor till kopplade inverter eller LCD-kablar. Dessa kan orsaka video- och bakgrundsbelysning relaterade fel på din TFT-skärm. Lyckligtvis kan du försöka reparera dessa problem, även om du har någon erfarenhet om fastställande av en TFT-skärm. Det enda verktyg du behöver är en stjärnskruvmejsel, trots att öppna TFT-skärm kommer sannolikt upphäva garantin.

Instruktioner

1 Kontrollera inställningarna för ljusstyrka på TFT-monitor. Det finns speciella justeringsknappar på bottenytan av TFT-monitor. Om det är en skärm införlivas i utformningen av en bärbar dator, hittar du nycklar övervaka justering på den översta raden i den bärbara datorns tangentbord. En TFT-skärm som har sin ljusstyrka vände hela vägen ner verkar vara nästan helt mörkt.

2 Se till att TFT-skärm strömkabel fortfarande är inkopplad, om det är en extern bildskärm. I fallet med en bärbar dator, se till att strömkabeln är ansluten eller att batteriet är laddat.

3 Koppla bort TFT-skärm från strömkällan. Om TFT-monitor är en extern modell som är ansluten till en dator torn, koppla ur videokabeln också.

4 Ta ut batteriet ur datorn om du använder en bärbar dator. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Vänd den bärbara datorn över och skjut batterifrigöringsmekanism över. Denna mekanism är strax under den horisontella konturerna av batteriet på undersidan av den bärbara datorn.

5 Ta bort skruvarna på ramen av TFT-monitor. Ramen är plastbiten som omger TFT-skärm. Skruvarna kommer sannolikt att täckas med plast tätningar för estetiska skäl, så pop dessa tätningar av med fingrarna och ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel.

6 Bänd upp på ramen försiktigt och ta bort den. Börja i ett hörn och arbeta längs infattningen omkrets med fingrarna. Det kommer att finnas små plast spärrarna mellan ramen och resten av datorn måste du koppla ur.

7 Kontrollera TFT-skärm s inverter kabel. Denna svarta kabeln ligger längst ner i mitten av skärmen och ska anslutas till ett uttag på omriktaren ombord, vilket är den gröna färgen horisontell remsa som ligger strax under omriktaren kabeln. Om kabeln är lös från styrelsen kommer TFT-skärm bakgrundsbelysning misslyckas. Dra upp på ena sidan av sockeln och skjut in kabeln igen och tryck nedåt på sockeln för att låsa det.

8 Ta bort metallfästen på vardera sidan av den exponerade TFT-skärm om omriktaren kabel fix inte löser problemet. Det kommer att finnas två till tre skruvar i varje konsol som måste tas bort med hjälp av din stjärnskruvmejsel.

9 Dra TFT-monitor noggrant bort från det bakre höljet på displayen för att avslöja LCD kabel. Denna kabel löper från baksidan av TFT-skärm och skall anslutas till ett uttag på ett liknande sätt till omriktaren kabeln. Om det är frånkopplad, lyft upp på sockeln, skjut LCD kabel igen, tryck sedan ned på LCD-uttag för att låsa den tillbaka.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com