Hur man köper en ny hårddisk till en dator

October 13

En hårddisk är en integrerad del av en dator. Det är den centrala platsen där operativsystem, program och data lagras. Valet av rätt hårddisk kan maximera effektiviteten i din dator, så det är viktigt att definiera de särdrag innan de köper en. Här är hur man köper en ny hårddisk för en dator.

Instruktioner

1 Identifiera dina behov. Ta reda på varför du behöver den nya hårddisken. Är det en ny hårddisk eller extra hårddisk?

2 Överväga hårddiskens kapacitet och hastighet. Detta är särskilt viktigt när man väljer en utbytesenhet som det kommer att vara din primära hårddisken och du vill att det ska fungera bra. Större är bättre när det gäller hårddiskar. Välj en ny hårddisk som rymmer minst 100 gigabyte (GB) data.

3 Ta reda på hur mycket utrymme du använder på din befintliga hårddisk. Kom ihåg att digitala bilder, MP3-filer, musik och videofiler, program och spel, ta upp en hel del utrymme på hårddisken. Överväga att köpa en större hårddisk som en förebyggande åtgärd.

4 Kontrollera kompatibiliteten för hårddisken med RAM installerat på din CPU. Hitta den befintliga konfigurationen i din dator. Med hjälp av en ny version av hårddisk med en gammal dator kommer inte att ge dig den önskade prestandan.

5 Bestäm din budget.

6 Jämföra priserna på hårddiskar som finns på marknaden. Snabbare och större hårddiskar är tillgängliga till överkomliga priser. Om du planerar att köpa en extra hårddisk, jämföra priserna hos nya hårddiskar också. En ny hårddisk kan visa sig vara ett billigare och bättre investering alternativ.

7 Hitta bra erbjudanden som kan vara tillgängliga. På grund av hård konkurrens mellan återförsäljare, hårddiskar är ofta tillgängliga till rimliga priser.

8 Uppgradera din dator om det behövs. Vissa förändringar i konfigurationen kan krävas för att säkerställa kompatibilitet med nyare version av hårddisken.

9 Köp online eller besöka din lokala dator och elektronikaffär.

10 Kontrollera garantin och returrätt innan du köper.

Tips

  • Överväga att köpa en hårddisk med en snabb rotationshastighet av 7200 varv per minut (rpm) eller högre.
  • Håll utkik efter bästa erbjudanden och fynd. Överväga återköp alternativ för äldre hårddiskar. Försök eBay. Det är ett bra ställe att vänja eller renoverade hårddiskar.
  • Använda en extern hårddisk rekommenderas om det används främst för att lagra backup, transport av data till en annan dator eller säkra viktiga data. Kom ihåg, extern hårddisk kostar mer än en intern hårddisk.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com