Användningar för 100 MB Iomega Zip-enheter

August 20

Zip diskar var populär med vissa datoranvändare när tekniken introducerades 1994 eftersom en Iomega 100 MB Zip-disk hålls betydligt mer data än en 1,44 MB diskett. Däremot har tekniken gått framåt och 100 MB av flyttbara lagringsmedia bleknar i jämförelse med lagringskapacitet på andra media såsom USB-minnen, minneskort och optiska skivor. Om du äger en Iomega Zip-enhet, men du kan fortfarande kunna hitta en användning för det.

Emergency Start-Up Disk

Vissa moderkort har möjlighet att skanna en Zip-enhet för en startsektor att starta datorn från. Om ditt moderkort har denna förmåga och datorn använder ett äldre operativsystem såsom Windows 98 eller 2000, kan du använda en Zip-skiva i stället för en diskett för att skapa en nödsituation start disk. Om datorn inte kan starta Windows, kan en nödsituation start disk du ladda en MS-DOS-prompten och försök systemåterställning. Eftersom en Zip-skiva är mycket större än en diskett, har det utrymme för systemreparationsprogram och andra verktyg som kan vara användbara för att återföra datorn till ett användbart tillstånd.

fil säkerhetskopior

Även om en 100 MB Zip disk är inte tillräckligt stor för att lagra stora mediafiler som musik och filmsamlingar, har det tillräckligt lagring för viktiga filer som viktiga dokument och värdefulla bilder. För bästa filsäkerhet, använd en Zip-enhet som en del av en strategi för säkerhetskopiering som innehåller flera diskar eller mediatyper. Detta hjälper dig att undvika en situation där din dators hårddisk misslyckas och du försöker att återställa data från en Zip-skiva bara för att upptäcka att skivan inte längre är läsbar.

bärbar lagring

Många av de filer som du är sannolikt att få till skolan eller arbetet är små. Till exempel kan en rapport som du behöver ta till en annan plats för utskrift endast förbrukar några megabyte utrymme. Om du inte har ett USB-minne till hands för att transportera fil använder en Zip-skiva och portabel USB Zip-enhet i stället.

Flytta data från äldre datorer

Zip diskar infördes före mycket av fillagring teknik som används idag var vanligt. En dator från 1994 troligen saknar en CD-brännare och USB-portar. Men det sannolikt stöder en Zip-enhet. Om du har en äldre dator som du vill hämta filer från, gör en 100 MB Zip-skiva du flytta filer i mycket större partier än vad som skulle vara möjligt med disketter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com