Min Toshiba Satellite kan inte ansluta till ett trådlöst nätverk

September 18

Min Toshiba Satellite kan inte ansluta till ett trådlöst nätverk


Trådlös anslutningsproblem kan vara frustrerande på någon bärbar dator. Toshiba Satellite har ett bra program - Toshiba Wireless Manager - för att eliminera en del av den frustration. Anslutning till ett trådlöst nätverk med den inbyggda trådlösa adaptern på en Toshiba Satellite kan kräva att göra några inledande ändringar i satellitens inställningar. Dessa förändringar kan göras med hjälp av Toshiba Wireless Manager. Som med alla trådlösa nätverk, måste inställningarna för den bärbara datorn överensstämmer med inställningarna i nätverket.

Instruktioner

1 Ladda ner de aktuella trådlösa adapter drivrutiner från Toshiba nedladdningssida. Dessa drivrutiner måste installeras för att använda den trådlösa adaptern är inbyggd i Satellite laptop. Drivrutinerna kommer fabriksmonterat, men om trådlösa anslutningar inte kan göras, kommer de sannolikt att vara saknas, är skadad eller inaktuell. Hämtningen föraren kommer med Manager Toshiba Wireless, som är användbar i anslutning till trådlösa nätverk. Klicka på "Spara" för att starta nedladdningen, och "Run" när du är klar för att installera programvaran.

2 Kontrollera inställningarna för det trådlösa nätverket som du vill ansluta. För Linksys och andra vanliga trådlösa routrar, kan dessa inställningar nås genom att skriva in IP-adressen "192.168.1.1" i en webbläsare. Om en lokal anslutning inte kan göras på Toshiba Satellite, använda en annan dator med trådlösa funktioner eller ansluta till routern med en Ethernet-kabel. Hitta de trådlösa inställningarna i routerns menyn, och se vilken typ av trådlös säkerhet nätverket använder. Också ta del av nätverksnamn och lösenord.

3 Öppna Toshiba Wireless Manager på Satellite och välj "Sök efter trådlösa nätverk." Om namnet på det trådlösa nätverket är noterat, markera den och välja "Anslut". Ange säkerhetstypen och lösenord från routerns inställningar och klicka på "OK". Öppna en webbläsare för att testa anslutningen. Om satelliten är ansluten till det lokala trådlösa nätverket, men kan fortfarande inte nå Internet, då problemet är sannolikt i routern. Kontrollera att routerns Ethernet-kabel är ansluten till modemet säkert, eftersom de har en tendens att lossna.

Tips

  • Om du använder en tredje part trådlös adapter, i stället för den inbyggda adaptern i Toshiba Satellite, se till att ladda ner drivrutiner för den adapter. De flesta tillverkare av trådlösa enheter erbjuder drivrutiner för gratis på sina webbplatser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com