Hur man kör Recovery på XP utan en CD

September 2

Hur man kör Recovery på XP utan en CD


Även problem med äldre operativsystem nödvändig ofta en fullständig ominstallation, nyare operativsystem som Windows XP har en inbyggd lösning för att hantera många kundfrågor. Återställningskonsolen är tillgänglig för personer med en Windows XP-CD, som du kan använda för att fastställa en felaktig installation eller andra operativsystem problem utan att behöva formatera hela datorns hårddisk. Men även om du inte har en Windows XP-CD, kan du fortfarande få tillgång till Återställningskonsolen.

Instruktioner

1 Gå till Microsofts webbplats (länkad i Resources) och ladda installationsskivorna för din specifika version av Windows XP (antingen Home eller Professional). Kör den nedladdade programmet för att börja skapa installationsskivor följa instruktionerna på skärmen efter behov. Dessa skivor kommer att fungera som en faux-CD i syfte att få tillgång till Återställningskonsolen.

2 Sätt "skiva en" i diskettenheten och starta om datorn.

3 Tryck på knappen för att komma åt BIOS menyn datorn börjar att starta upp. Den erforderliga nyckeln visas på skärmen under uppstartsmeddelanden, men det är oftast antingen "Esc" eller "Del" för de flesta datorer.

4 Gå till "Boot" -menyn i BIOS, ändra startordningen prioritet, så att den första startenhet är 3,5 "diskettenheten (vanligen enhet A).

5 Avsluta BIOS med "Esc" och tryck på "Y" för att spara dina ändringar. Datorn startar och laddar Windows XP startskärmen från startskivorna.

6 Tryck på den angivna för att öppna återställningskonsolen (vanligtvis "R"). Följ instruktionerna på skärmen för att börja den automatiska återställningsprocessen. Processen bör ta allt från 10 till 50 minuter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com