Hur ska man gå på Facebook & YouTube i Kina

September 1

Enligt en artikel i The New York Times, är Kinas regering snabbt få ett rykte som en av de mest förtryckande när det gäller att censurera Internetanvändning för sina medborgare. Webbplatser som innehåller information om Dalai Lama, till exempel, kan inte ses från kinesiska Internetleverantörer, och populära webbplatser som Facebook och YouTube har blockerats i det förflutna också. Det är dock möjligt att komma åt dessa platser inifrån kinesiska gränser med hjälp av proxyservrar.

Instruktioner

1 Öppna en webbläsare. I adressfältet, skriv "proxy.my-addr.com." Alternativt kan du använda zend2.com, bind2.com eller stayinvisible.com. Dessa områden kallas proxyservrar och fungerar som en sorts mellanhand mellan datorn och de webbplatser du besöker.

2 Skriv "www.facebook.com" eller "www.youtube.com" i adressfältet på sidan. När du begär en webbsida genom att skriva sin adress i adressfältet på sidan, är den information som skickas till proxyservern, snarare än den faktiska platsen. skickar proxyservern sedan sökbegäran, å dina vägnar, till den begärda platsen.

3 Surfa på webbsidan som din webbläsare visar precis som vanligt. Proxyserver levererar den begärda sidan till dig via sina egna servrar. Som ett resultat av detta "mellanhand" beteende, har plats ursprungs inga uppgifter om din IP-adress besöker, och Internetleverantören ser endast trafik mellan datorn och proxyservern, inte den externa webbplatsen. Du kan surfa privat, når platser som kan ha blockerats av regeringen.

Tips

  • Var medveten om att censur organisationer ofta medvetna om dessa proxyservrar och övervaka trafiken till dem.
  • Du kan märka en betydande förlust av anslutningshastighet; eftersom sidan begäran dirigeras genom många olika hållplatser, kan surfa vara långsam.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com