Historia webcasting

April 22

Historia webcasting


Webbutsändning avser sändning eller streaming av mediafiler via Internet. Strömmande media tillåter användare att lyssna på radio och musik, titta på tv-program eller filmer, och göra videosamtal. Webbutsändning är inte en ny innovation; i själva verket har det funnits sedan 1992.

Historia

Webbutsändning gjorde sin debut mars 1992 med den första radiosändning från Internet, enligt Internet leverans. År 1995 ESPN sända första direktsänd radio foder på Internet - en baseballmatch mellan Yankees och sjömän. År 1996 fanns det 82 radiostationer som sänder på nätet. Från och med 2010, är ​​bokstavligen tusentals radiostationer som sänder över Internet, och video och levande tele är vanligt förekommande.

Betydelse

Webbutsändning har snabbt utvecklats och vunnit popularitet under senare år. Miljontals användare nu lyssna på radio via webbplatser som Pandora och titta på tv-program eller filmer med hjälp av webbplatser som Hulu. Underhållning media har gjorts mer tillgänglig genom att man kan titta och lyssna när som helst från var som helst i världen som är bekvämt.

potential

Förutom att ge internetanvändare med bättre tillgång till media, gör Webcasting det också möjligt för människor att prata med varandra i realtid med hjälp av Internet telefonapplikationer som Skype. Familjer och vänner åtskilda av avstånd kan strömma in ljud och video av sig varandra. Enligt Time Magazine, 2007, ett par gjorde en direktsänd webbsändning deras bröllop för släktingar som inte kunde närvara. Webbutsändning gör det också möjligt för företag att telefonkonferens med anställda och kunder runt om i världen, vilket minimerar behovet av ansikte mot ansikte möten och dyra resor.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com