Användning av datorer i Land Transport

December 16

Användning av datorer i Land Transport


Övergången från manuellt köra system för datoriserad automation och beräkningar rör längre fram varje dag. En aspekt av livet som datorer används i överflöd är resor och transporter. De som reser med flyg förlita sig på en lång lista av datorsystem för att få dem från punkt A till punkt B. Men även om du använder landtransport, är det mycket troligt att du kommer att stöta på ett eller flera datorsystem under resan.

bilnavigeringssystem

En vanlig dator som används i mark transport idag är det globala positioneringssystemet, eller GPS. Denna form av bilnavigering används för vardagsresor för många människor. Dessa navigationsdatorer är typiskt monterad på instrumentbrädan i en bil och har en skärm som visar en karta som spårar bilens rörelse via satellitsignaler. Dessa extremt noggranna enheter kan precisera din plats till inom 100 fot. Vissa mobiltelefoner har även tekniken inbyggd. Navigationssystemet kommer att prata med föraren att låta honom veta när man ska förbereda sig för att göra svängar, hur långt det är till nästa erforderliga tur och kan uppskatta till minut när fordonet anländer vid den föredragna destinationen.

Positiv Train Control

Positiv Train Control, kallad PTC av Federal Railroad Administration, är datorsystemet som spårar tågtrafik på olika järnvägar runt om i landet. PTC-teknik är i stånd att förhindra tåg-tåg kollisioner, urspårningar orsakade av för hög hastighet och tillhörande dödsfall eller skador. En 2008 federal lag mandat nu den utbredda användningen av PTC december 2015. Före 2008, många tåg körde utan fördelen av den här datorn säkerhetssystem. PTC-system är inte identiska, men tjänar liknande syften. Metro tåg- och tunnelbanesystem och olika frakt- och passagerar tågbolag använder olika dataprogram för att bibehålla en positiv tåg kontroll inom sina system.

kartläggning

Familjer som planerar roadtrips eller åkarna söker en alternativ väg till en destination använder ofta sina hemdatorer, bärbara datorer eller ens smarta telefoner att bättre förstå lay mark. Vägbeskrivning och motsvarande kartor finns tillgängliga från webbplatser som Yahoo !, Google och många andra. En kartläggning program på varje av de webbplatser gör resenärer att mata in en aktuell plats och varje destinationsadress, och få detaljerade turn-by-turn anvisningar som tar föraren rätt till dörren var de vill gå. Datorn gör att du kan se en visuell karta, en lista över verbala riktningar, den totala körsträckan ner till 1/10 av en mil och den totala körtiden, inklusive potentiella trafik nedgångsperioder. Vissa webbplatser erbjuder även uppdateringar om trafikstockningar och erbjuder snabbare alternativ.

Online bokning

Reser landvägen med buss eller tåg börjar vanligtvis med online på datorn. Företag som Greyhound eller Amtrak har webbplatser som låter människor planera resor som använder deras tjänster. Du kan ange datum för ut- och retur och destinationen, och datorskärmen kommer att visa biljettpriser, resvägar och erbjuder möjligheten att boka och betala för resan rätt online med ett kreditkort.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com