Hur man gör en 4 Wire CPU-fläkt köra med full hastighet

February 23

Hur man gör en 4 Wire CPU-fläkt köra med full hastighet


CPU: erna är de hetaste komponenter inuti av en dator. De har sina egna fyra stift (tråd) fläktar med tillhörande kylflänsar för att kyla ner dem. Otillräcklig CPU kylning gör CPU mycket varmt, vilket gör att moderkortet för att stänga av datorn för att förhindra ytterligare skador. Du kan sänka CPU temperaturer genom att helt enkelt gå till BIOS och justera CPU fläkthastigheter.

Instruktioner

1 Hämta den senaste BIOS-uppdateringen för ditt moderkort genom moderkortet tillverkarens webbplats. Installera BIOS på datorn och sedan stänga av den.

2 Slå på datorn och få åtkomst till BIOS genom att klicka på "Ta bort" under startskärmen. Startskärmen är den skärm som visar alla datorer komponenter i svart och vitt.

3 Gå till "System Monitor", som ligger på huvudmenyn och välj "Dynamic Fan Control."

4 Välj "CPU fläkthastighet." Om den här inställningen är på "Auto", ändra det till "Manual".

5 Skriv in den hastighet som du vill att processorfläkten att snurra på (100 = 100 procent). Tillämpa ändringarna genom att klicka på "F10" och starta om datorn.

6 När datorn har startats, kommer du att höra en hörbar skillnad i fläkten. Om det inte fanns någon förändring, kontrollera om du har en funktion som kallas "SmartFan", som automatiskt justerar dina CPU fläkthastigheter till temperaturer CPU. Om det är aktiverat, inaktivera det klickar F10 och sedan starta om datorn


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com