Rekommenderade specifikationer för ett operativsystem för datorer

February 25

Medan operativsystem är de gränssnitt som låter dig köra andra program på datorn, de har också grundläggande krav på hårdvara, precis som de program de kör. Det finns tre huvudkategorier av operativsystem, Windows-baserade system, Mac-baserade system och Linux-baserade system. Kraven är olika för varje.

Windows XP och Vista

Windows XP, en äldre men populära Windows operativsystem, har en mängd olika specifikationer rekommenderas för tillförlitlig prestanda, inklusive en processor på 300 MHz, samt ett minimum av 128 MB RAM och minst 1,5 GB hårddiskutrymme. Operativsystemet kan köras på mindre, men Microsoft rekommenderar dessa inställningar på ett minimum. För Vista, rekommenderar Microsoft en 1 GHz processor, 1 GB RAM och en 40 GB hårddisk med minst 15 GB ledigt utrymme.

Windows 7 Rekommenderade inställningar

För Microsofts senaste (från och med dagen för offentliggörandet) operativsystem, Windows 7, företaget rekommenderar att ha minst 1 GB RAM, 1 GHz processorkraft (med antingen en x86 eller x64-processor) och 16 GB hårddiskutrymme om du använder 32-bitarsversionen av Windows 7; 20 GB hårddiskutrymme rekommenderas om du installerar 64-bitarsversionen.

Mac OS X Rekommenderade inställningar

Från och med dagen för offentliggörandet, är den senaste Mac operativsystem frigör Lion eller Mac OS X 10.7. För att köra detta operativsystem, behöver du en Mac-dator med minst 2 GB minne, liksom en Intel Core Duo 2, Xeon, Core i3, Core i5 eller Core i7-processor chip. Operativsystemet kräver också minst 7 GB ledigt utrymme på din dator, liksom en tidigare installation av Mac OS X 10.6.6 (en iteration av OS X Snow Leopard system), men Apple rekommenderar att ha version 10.6.8.

Ubuntu Rekommenderade inställningar

För användare som vill ha en Linux-baserade operativsystem, är det senaste operativsystemet Ubuntu som av dagen för offentliggörandet 10,11, och med 2011. Skrivbordet (eller full) version av detta operativsystem rekommenderar minst 15 GB hårddiskutrymme, 1 GB RAM, en processorhastighet på minst 1 GHz med en x86-chip som är en Pentium 4 chip eller bättre. Netbook version av detta system rekommenderar en Intel Atom-processor med en hastighet på 1,6 GHz, men endast 316MB RAM och 4 GB hårddiskutrymme.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com