Fördelar med CPanel

December 9

Fördelar med CPanel


CPanel är en Linux-baserad webbhotell för webbplatser. Det är en bakre ände som webbplatsen ägaren kan logga in och få tillgång till verktyg för att ändra och övervaka webbplatser på sin lagringsutrymme. CPanel skapades och distribueras av cPanel Inc., och kan bara användas efter webbhotellet har betalat en licensavgift för det. CPanel tjänsten har flera fördelar jämfört med liknande webbhotell kontrollpaneler.

Grafiskt användargränssnitt

CPanel gränssnitt använder ett välbekant peka-och-klicka ikonuppsättning upp, vilket gör det enkelt att använda och navigera mellan de olika funktionerna. Alla de viktigaste funktionerna representeras av ikoner i den centrala delen av skärmen, inklusive e-postkonton, statistik och underdomäner, medan sidofältet ger en lång lista med information, inklusive bandbredd, diskanvändning, domäner, e-postkonton och allmän information server. Den innehåller också separata kontrollpaneler för administratörer, kunder och personer med e-postkonton.

script Installation

Det finns två automatiserade script installatörer som kan komma med cPanel: Enkla skript och Fantastico. Vilket som du får beror på webbhotellet. Dessa program installera content management program som bloggar och forum på din webbplats, utan att du behöver manuellt flytta filer eller gå igenom installationsprocessen. Du skriver helt enkelt på den plats du vill ha, plus ett användarnamn och lösenord, och manuset installations sätter den på din webbplats för dig.

övervakningsverktyg

Sidofältet i huvud cPanel skärmen ger på ett ögonkast information om viktiga funktioner på webbplatsen, men ytterligare information kan erhållas från de mer engagerade program som följer med cPanel. Till exempel Awstats och Webalizer ger information om trafiken till din webbplats, uppdelat i ett antal olika sätt. Eftersom detta kommer från serverloggar, betyder inte missa sökrobotar, som JavaScript övervakningsverktyg som Google Analytics gör.

återförsäljare Support

Ett område som cPanel utmärker finns stöd för återförsäljare värd. CPanel har erbjudit detta längre än konkurrerande tjänster såsom Pleck, och erbjuder en rad användbara funktioner. Återförsäljare har en stor grad av kontroll över sitt cPanel konto om att skapa nya hosting paket, ta bort konton, suspendera konton och en svit av övervakningsverktyg. Det är också kompatibel med många tredjepartsprogram, vilket gör det lockande för återförsäljare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com