Hur man justerar NAT-typ på D-Link

December 30

Network address translation beter sig som en brandvägg förhindra oönskad trafik från att kommunicera med datorer som är anslutna till D-Link router. NAT kan vara öppen, måttlig eller sträng. En öppen NAT gör att data för att ansluta till en ansluten enhet via någon port numrerade från 0 till 65535, medan en måttlig NAT framåt trafik bara genom att välja portar. Å andra sidan, om du aldrig har vidarebefordrat portar på D-Link router är din NAT konfigureras automatiskt som strikt, eller stängd. De flesta användare behöver en måttlig NAT att använda vissa program eller tjänster som ansluter till Internet.

Instruktioner

1 Öppna en webbläsare, skriv in "http: //192.168.0.1&quot, (utan citattecken) i adressfältet och tryck sedan på" Enter ".

2 Välj "Admin" från "Användarnamn" rullgardinsmenyn, ange dina administratörsbehörighet i "Password" (lämna fältet tomt för att använda standard inloggning) och klicka sedan på "Logga in".

3 Välj "Avancerat" och sedan "Port Forwarding" från menyn. Ange namnet på ett program eller en tjänst i fältet "Namn" -fältet.

4 Välj din dator från "Computer Name" i rullgardinsmenyn och klicka sedan på "<<" för att kopiera data till IP-adressfältet.

5 Ange porten eller portintervallet för att öppna in i "TCP" eller "UDP" fältet och sedan markera kryssrutan längst till vänster för att aktivera regeln.

6 Upprepa ovanstående process för varje program som du vill tillåta genom brandväggen och klicka sedan på "Spara inställningar".

Tips

  • Att stänga NAT, avmarkera alla kryssrutor på sidan och klicka sedan på "Spara inställningar".
  • För att öppna din NAT anger "0-65535" i "TCP" och "UDP" fält och klicka sedan på "Spara inställningar".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com