Fem Fördelar med en Mac

January 7

Fem Fördelar med en Mac


Ange frasen "PC kontra Mac" i en sökmotor och du får tusentals returer. Det finns fördelar och nackdelar med båda systemen. Några fördelar med att äga en Mac-dator är flexibilitet, viruskontroll och enkel installation och program borttagning. Kreatörer nytta äga en Mac när det är standard i sin bransch och användargränssnittet gör det lätt att dra och släppa.

Flexibilitet

Den första fördelen med att äga en Mac är flexibilitet. Mac-datorer kommer i stationära och bärbara modeller och körs på native Mac OS-plattformen. Mac OS X 10.6 inkluderar Boot Camp, ett verktyg som skapar en partition som tillåter installation av Microsoft Windows på en Intel-baserad Mac. Parallels Desktop är ett annat program Mac-användare kan installera som gör Intel processor-baserade Mac-användare att installera Microsoft Windows operativsystem på en Mac. Parallels Desktop kan också Mac OS och Windows operativsystem för att köras på samma maskin samtidigt utan omstart byta operativsystem. När Windows är installerat, kan Mac-dator köra alla Windows-baserad programvara.

virus~~POS=TRUNC

Den andra fördelen med att använda en Mac är viruskontroll. Även Mac-virus finns, Mac-datorer är mycket mindre sannolikt att förvärva ett datorvirus. Ett skäl är att hackare är mer benägna att frigöra virus som är specifika för datorer på grund av deras större antal och ökad sårbarhet för angrepp. Mac kan vara sårbara för spionprogram och skadlig kod laddas ned via webbläsare, men i allmänhet är sällsynt virusinfektion på en Mac.

Enkel installation och avinstallera

Den tredje fördelen med att använda en Mac för computing är enkel att installera och avinstallera program. Typiskt, en användare laddar ner eller installerar en skivavbildsfil till Mac, sedan helt enkelt drar och släpper filer i mappen Program som lagrar installerad programvara. Användaren kan behöva konfigurera programmet, men installationen är klar. Avinstallera program är ännu enklare. På en Windows-baserad dator, måste användaren att gå igenom ett förfarande avinstallera, medan en Mac-användare kan helt enkelt ta bort programmet.

Creative Industry Standard

Den fjärde fördelen med Mac-datorer gäller kreatörer. Apple-datorer körde första grafisk design program i början av datorbaserade grafik och under årens lopp fortsatt att göra Mac OS-baserade program utveckling prioriteras. PC fångas upp i hastighet och tillförlitlighet under de senaste åren, och i dag kreativa industrier använder datorer mer än tidigare. Men enligt Portland State University, Mac är fortfarande den föredragna plattform i grafisk design och andra designrelaterade yrken.

Dra och släpp

Den femte fördelen med Mac är ett användarvänligt gränssnitt som gör att Mac-användare att dra och släppa innehåll mellan programmen. Till exempel kan du markera text med markören i ett ordbehandlingsprogram och sedan dra och släppa den i en sökruta i en webbläsare. Med Parallels Desktop installerat, kan du även dra och släppa innehåll från ett operativsystem till ett annat.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com