Hur man skapar ett fotogalleri i Flash

November 21

Hur man skapar ett fotogalleri i Flash


När du tar digitala bilder, ofta har du hundratals bilder försummas utan tittare. Skapa ett fotogalleri kan vara ett utmärkt sätt att visa dina bilder. Vare sig de är bilder av din familj, din semester eller professionell konst, med hjälp av ett galleri ger dina bilder en känsla för stil och klass. Dessutom, om ditt galleri använder miniatyrer, användarna kan snabbt skumma bilderna för att hitta den bild de vill visa. Denna handledning kommer att lära dig hur man skapar ett fotogalleri med Flash CS3.

Instruktioner

1 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash

Öppna ett nytt exponerar dokumentet. Ange storleken på fönstret så att det passar den betraktade bilden och miniatyrbilderna. För att göra detta, klicka på "Size" i "Properties" fönstret. Ange den nya bredden och höjden.

2 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash


Skapa två skikt. Det översta lagret är där bilden kommer att visas. Bottenskiktet är där miniatyrbilderna kommer att placeras.

3 Skapa en ram för varje bild. Klicka på miniatyrskiktet. Klicka på det nummer som representerar antalet bilder i ditt galleri. Högerklicka och välj "Infoga> Frame."

4 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash

Ställ in bakgrundsfärg eller bild. Om du vill ha en svart bakgrund, väljer den svarta färgen från "Background" i rullgardinsmenyn i dokumentets "Egenskaper" fönstret. Om du vill ha en bild som bakgrund, skapa en ny bakgrundslagret. Välj "Arkiv> Importera till scenen ..." och välj bilden.

5 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash


Öppna bilder som du vill inkludera i fotogalleriet i Photoshop eller liknande bildredigeringsprogram. Ändra storlek på bilden för att passa in i fotogalleriet. Skapa sedan en kopia av bilden och skala om bilden till storleken på miniatyrerna. I Flash, välj "Arkiv> Importera till bibliotek." Välj bilder och miniatyrer för galleriet.

6 Markera den första bildrutan i miniatyrskiktet. Dra den första miniatyr på blixtfönstret och placera den i sitt rätta läge. Välj "Ändra> Konvertera till symbol." Namnge symbolen "b1" och välj "Button" som "typ". I "Egenskaper" fönster, skriv "B1" i "dom Name" rutan. Upprepa detta steg för att ställa in de återstående miniatyrer. Namnge knappar i en ordningsföljd (t.ex. B1, B2, B3...) 7 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash


Markera den första bildrutan i bildskiktet. Se till att den första ramen är en tom nyckelbild; en öppen cirkel bör vara i den första bilden. Dra den första bilden på Flash fönster och placera den i dess rätta plats. Högerklicka på den andra bildrutan och välj "Infoga tom nyckelbildruta." Lägga den andra bilden. Upprepa detta steg för att placera de återstående bilder i galleriet.

8 Hur man skapar ett fotogalleri i Flash


Markera den första bildrutan i bildskiktet. Välj "Windows> Åtgärder" för att visa åtgärdsfönstret. Ange följande kod:

sluta();
b1.onRelease = fuction ()
{Gotandstop (1);};

Upprepa denna kod i samma ram för varje miniatyrknappen som visas i bilden.

Tips

  • Kombinera detta med andra tekniker för att göra en imponerande fotogalleri.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com