Vad är Taxonomi på Drupal?

May 5

Taxonomi i Drupal fungerar som taxonomi inom vetenskapen: det håller olika bitar av allt välordnad och på lämpliga platser. Om du upprätthålla en webbplats om sportnyheter, kommer du naturligtvis vill hålla fotboll, basket och hockey poster separat. Inom dessa, kommer du vill behålla lag separat - samt professionella, junior och college-ligan typer laget. Drupal taxonomi kan hålla det allt i ordning, vilket gör navigeringen mycket lättare för webbplatsens besökare

Taxonomin Module

Versioner 5 till 7 av Drupal har en kärna modul som kallas taxonomi. Detta innebär att när du installerar Drupal är taxonomi modulen aktiveras automatiskt under installationen. Som ni kanske vet från biologi klass, är taxonomi processen för att organisera och namnge saker att hålla dem i ordning. Taxonomi modulen är ett sätt för dig att organisera etiketter och taggar för innehållet på din Drupal webbplats.

vokabulärer

Den överordnade nivån av Taxonomi är Vocabulary. Du kan ställa in så många ordförråd som du vill, så att om din Drupal installation omfattar flera ämnen med flera vokabulärer, saker och ting hålls åtskilda. Till exempel, låt oss säga att du vill skapa en handledning hemsida om garn hantverk som stickning och virkning. Båda typerna av hantverk innebär stygn, men du vill inte början stickare och crocheters förvirrande dessa stygn. För att hålla dem separat, skulle du skapa en stickning ordförråd och virkar ordförråd. Sedan, när du lägger till en ny post, skulle du ange vilka vokabulär för att använda för att hålla posterna separat och lätt att navigera av besökare till din webbplats.

ordförråd Typer

Drupal taxonomi modulen låter dig skapa tre typer av ordförråd. En platt ordförråd har helt enkelt en enda nivå. Om din webbplats kategoriserar tapetprover av primär färg, kan varje etikett i en platt ordförråd vara ett färgnamn. En hierarkisk ordförråd smalnar gradvis referenspunkt som erbjuds av sina etiketter. Om du skrivit bilder av en rundtur i Europa, skulle du förmodligen vill separera bilderna av land, och möjligen också av stad - saker som lätt görs med hjälp av en hierarkisk ordförråd. Detta skapar en förälder-och-barnrelationen mellan Huvudvokabulären villkor och era undernivåer; tänka "Kalifornien -. San Francisco" Om din webbplats är starkt beroende av användar bidragit innehåll, till exempel en grupp blogg, skulle du vilja att införa en fri märkning ordförråd. Det betyder helt enkelt att användare med rätt behörighet kan lägga till taggar till Ordförråd på egen hand och i farten.

överväganden

En av de fina sakerna Vokabulärer är att du kan inkludera valfritt antal etiketter i dem som du vill. Det innebär att om du börjar med en uppsättning etiketter som du gillar, och senare upptäcker att du vill lägga till dem, du kan göra så lätt. Drupal versioner 5, 6 och 7 har några smärre skillnader i hur de hanterar taxonomi modulen. Drupal 7 kan du skapar en fri märkning ordförråd utan att behöva justera några inställningar i förväg. Dock måste du välja "fri märkning" eller "taggar i Drupal 5 och 6, och behöver du också välja" Multiple Select "i Drupal 6 för att skapa den här typen av ordförråd. Även Drupal 5 och 6 har ett "relaterade termer" alternativ för ordförråd. Med Drupal 7 kan du skapa en liknande funktion genom att lägga till en "term referens" fältet till ordförråd i fråga.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com