Skillnader mellan UHF och VSAT

November 2

Skillnader mellan UHF och VSAT


Både Ultra High Frequency och VSAT-terminaler ger kommunikationsformer. UHF bygger på elektromagnetiska vågor som används i TV och radio; VSAT teknik är utformad för att tillhandahålla nätverks kommunikationstjänster på kommersiell och privat basis. VSAT nättjänster innefattar röst- och datakommunikation utformad för att ansluta geografiskt spridda platser tillsammans.

VSAT

VSAT representerar en form av nätverkskommunikation som infördes i mitten av 1980-talet. Företag kan etablera VSAT-tjänster genom telekommunikationsleverantörer. Den fysiska VSAT nätverk består av skålen antenner som används för att kommunicera med satelliter. dataöverföringshastigheter klassificeras som smalbandig nå 4 Mb per sekund. Kommunikationsflödet mellan markstationer som klassificeras som terminaler till satelliterna. En fysisk utformning hänvisas till som en stjärntopologi kan hittas i VSAT nätverk med flera terminaler som kommunicerar med en satellit.

VSAT Tillämpningar

Exempel på VSAT-tekniken använder kan inkludera kreditkortstransaktioner i detaljhandelsföretag och datakommunikation i den snabba livsmedelsindustrin. Radio Frequency Identification, eller RFID, förlitar sig också på VSAT kommunikationstjänster för dataöverföring. Förutom att sända datatrafik via nätverket, kan VSAT-tjänster stödjer röst- och videokommunikation på arbetsplatsen. VSAT nätverk stöder också kommunikationstjänster maritima och tillgång till Internet.

UHF

UHF går tillbaka till 1952 när Federal Communications Commission införde ytterligare kanaler för TV användning över luften. UHF använder elektromagnetiska vågor mellan 300 MHz och 3 GHz för sändning. För att säkerställa en optimal signal, UHF förlitar sig på en antenn placerad utanför hem eller en byggnad för mottagning TV-signal. I motsats till VSAT med hjälp av en terminal som kommunicerar med en satellit, förlitar UHF signalstyrka på antennen som har en tydlig siktlinje till en TV-station torn. Om träd, byggnader eller andra hinder föreligger, kommer överföringskvaliteten lidande.

UHF Tillämpningar

TV-sändningar har varit en populär applikation för UHF, men den elektromagnetiska vågen stöder också den allmänna säkerheten byrå kommunikation som används av tvåvägs radioapparater. UHF mobilradiotillämpningar kan hittas i militära tjänster och på arbetsplatsen. GPS-tjänster såsom viltspårning nytta av UHF våglängder med hjälp av specialdesignade mottagare. En annan tillämpning för UHF kan hittas inom mobil kommunikation i form av TV-sändningar över UHF till mobiltelefoner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com