Syftet med Traceroute

November 5

Syftet med Traceroute


Traceroute är ett verktyg som används som en nätverksbana felsökningsverktyg. Syftet med traceroute är typiskt att hitta en plats på vägen mellan två datorer som kan bromsa eller stoppa kommunikation.

Funktioner

Traceroute funktioner inkluderar alternativ såsom lös källrouting längs värdlistor, spårning tur och retur vägar (med endast Internet Protocol version 6), och förmågan att tvinga att använda IPv4 eller IPv6. På kommandoraden i Windows, typ "tracert /?" att se alla tillgängliga alternativ.

fördelar

Traceroute kommer att lista en router namn, nätverk och geografisk plats om det har ett domännamn Services inträde. Det är i sig stöd från alla routrar och kan drivas av både Apple Macintosh och Microsoft Windows-maskiner.

nackdelar

En nackdel med traceroute är att vägen för de paket som skickas kan förändras under den spårande övningen. Också antalet paket som genereras är två gånger antalet av varje hop. Den tid det tar för att duplicera varje hopp med varje successiv paket kan ta en överdriven mängd tid och paket att slutföra.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com