Hur man bygger en CPU Cooler för en bärbar dator

July 28

Moderna bärbara datorer kan utföra många av de datoruppgifter som deras skrivbord bundna motsvarigheter. Men den bärbara låga profil och tätt packade elektroniska invändiga komponenter utgör en utmaning för de flesta interna kylsystem, speciellt när de utför beräkningsintensiva uppgifter, till exempel spel. Genom att använda en enkel, lätt bärbar dator står med en inbyggd fläkt, kan du höja din bärbara dator till en bekväm vinkel och samtidigt hålla din CPU sval och effektiv.

Instruktioner

1 Skär ett ark av akryl till en rektangel som är något större än din bärbara dator med en sticksåg eller roterande skärverktyg. Lämna 3 inches till 4 inches vid toppen och botten för att medge vikning.

2 Kläm plåten till arbetsytan med hjälp av ett par bänk klämmor. Jämnt värma arket över det område du vill vika användning av en värmepistol inställd på 575 grader Fahrenheit. Använd värmebeständiga handskar för att skydda händerna från den varma plasten. Böj försiktigt den övre kanten till en 90-graders vinkel, vilket skapar en 3-tum till 4 tum böja. Tillåta plasten svalna.

3 Vända på arket över. Jämnt värma nedre kanten av plastfolie. Böj försiktigt botten en tum till 2 inches av plast tills det ligger platt mot bordet. Klämma den på plats och tillåta plasten svalna.

4 Borra ett cirkulärt mönster av hål om storleken på din kylfläkt i plasten. Hålen ska placeras så att ventilationsslitsarna i den bärbara datorn kommer att sitta över toppen av dem när datorn är på stativet.

5 Skär en USB-kabel till en längd som bekvämt kan nå en av USB-portarna på din bärbara dator från det område där hålen borrades. Skala änden av USB-kabeln och strömkabeln från fläkten. Fäst de svarta och röda trådar inuti USB-kabeln till motsvarande svarta och röda trådar i fläktens strömkabel. Linda exponerade trådar i flera varv eltejp.

6 Håll fläkten mot botten av stativet nedanför de borrade hålen och ange var fläktens skruvhålen. Borra fyra hål precis tillräckligt bred för att medge fläktens fästskruvar på de markerade platserna. Borra fyra grunda hål precis tillräckligt bred för att medge huvudena på skruvarna så att de kommer att ligga i jämnhöjd med ytan av plasten. Fäst fläkten på undersidan av stativet med hjälp av skruvar.

7 Applicera en tunn sträng av silikon täta till de punkter där stativet vidrör bordet. Detta kommer att förhindra stället från att glida när det används.

Tips

  • Kylfläkten kommer att täppa till din bärbara USB-kontakt för ström. Eftersom USB-port kommer att ge betydligt mindre ström än fläkten är klassad för, kommer en liten, låg driven fläkt fungerar mest effektivt. Om du har en lödkolv, kommer lödning skarven mellan USB-kabeln och fläkten nätkabel ge en mer varaktig förbindelse än bara vrida samman trådarna.
  • Använd alltid skyddsglasögon när plastark kapning. Försök inte att böja varm plast utan att bära värmebeständiga handskar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com