Hur man använder nyckeln Klistra, kopieringsfunktion och Cut Funktion

July 28

Hur man använder nyckeln Klistra, kopieringsfunktion och Cut Funktion


Datorer har många speciella operationer och funktioner som kan öka produktiviteten och gör livet lättare för datoranvändare. Grundläggande kortkommandon som klippa ut, kopiera och klistra in kommandon kan vara ett bra sätt att snabbt kopiera information från en plats till en annan med hjälp av klippbordet, en tillfällig datalagring område. Snittet funktion raderar information och kopior till Urklipp information kopieringsfunktion kopior till Urklipp, men inte ta bort den ursprungliga, och klistra-funktion kopior vad du senast sätta på klippbordet i det aktuella dokumentet eller programmet.

Instruktioner

Klipp och klistra en vald textstycke

1 Markera den text som du vill klippa genom att vänsterklicka på den vänstra sidan av texten, dra markören till höger över texten och sedan släppa vänster musknapp. Skär text bort den markerade texten, men kopior till Urklipp. Att klippa ut text måste du markera text i ett program som tillåter dig att ta bort texten. Till exempel kan du klippa ut text i ett dokument fil i ett ordbehandlingsprogram som du använder eller i ett e-postmeddelande, men du kan inte klippa ut text från en webbsida som du tittar på.

2 Klicka på menyn "Redigera" längst upp i programfönstret och klicka sedan på "Klipp" i rullgardinsmenyn som visas. Alternativt kan du hålla "kontroll" -knappen och sedan på "X" för att klippa den markerade texten. När du klipper den markerade texten, kommer det att försvinna. I vissa program, "Cut" -kommandot kan också vara tillgänglig om du högerklicka på den markerade texten och välj sedan "Klipp ut."

3 Placera textredigerare bar på den plats där du vill infoga den urklippta texten genom att vänsterklicka (till exempel, vänsterklicka på en viss linje i ett e-postmeddelande eller dokumentfiler som du skriver) och klicka sedan på "Redigera" högst upp av programfönstret och sedan "Klistra in" från rullgardinsmenyn som visas när du klickar på "Redigera". Din textredigerare bar kommer att indikeras med en blinkande linje efter att du lämnat klick. Alternativt kan du hålla "kontroll" -knappen och tryck sedan på "V" för att klistra in klippa ut text. När pastan är klar, kommer texten att du klipper visas överallt där du placerat textredigerare bar.

Kopiera och klistra in text

4 Markera texten som du vill kopiera.

5 Klicka på "Redigera" och klicka sedan på "Kopiera". Alternativt kan du hålla "kontroll" -knappen och sedan på "C". Den markerade texten kommer att finnas kvar. Kopiera information skickar en kopia till Urklipp, men tar inte bort den ursprungliga informationen.

6 Placera textredigerare bar på den plats där du vill infoga den urklippta texten genom att vänsterklicka och klicka sedan på "Redigera" längst upp i programfönstret och sedan "Klistra in" från rullgardinsmenyn som visas efter att du klickat på "Redigera . " Alternativt kan du hålla "kontroll" -knappen och tryck sedan på "V" för att klistra in klippa ut text. När pastan är klar, kommer texten som du kopierade visas överallt där du placerat textredigerare bar.

Tips

  • Du kan ångra den senaste åtgärden i många program genom att hålla ner Ctrl-tangenten och tryck på "Z" Detta kan tillåta dig att snabbt ångra en klippa, klistra eller kopierings drift att du gör fel.
  • Vissa program kan också låta dig klippa ut, kopiera och klistra in objekt såsom bilder.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com