Hur man gör en JPG-fil med högupplöst

March 31

Hur man gör en JPG-fil med högupplöst


Medan de tar upp mer utrymme på hårddisken, är högupplösta JPG-filer som krävs för att skapa tryckta bilder av hög kvalitet. Du kan alltid minska filstorleken till en lägre ppi (pixlar per tum) vid behov för vissa projekt, men du kan inte förstora en fil upplösning för att öka dess kvalitet. Det är därför det är viktigt att veta hur man skapar hög upplösning jpgs vara beredd på vad dina behov kan vara. Du kan skapa sådana filer, antingen genom inställningarna på din digitalkamera eller genom att skanna en originalbild.

Instruktioner

Med hjälp av en digitalkamera

1 Öppna inställningarna på din digitalkamera som involverar upplösning. Detta varierar från kamera till kamera, men är sannolikt nås via en knapp märkt "Meny".

2 Välj en JPG inställning med högsta möjliga upplösning med tanke på mängden tillgängliga megapixlar i kameran. Detta uttrycks som två tal sannolikt i tusental, såsom 4032 x 3024 bildpunkter, till exempel.

3 Ladda ner en bild som du har tagit med den här inställningen från kameran till datorn med en USB-kabel eller kortläsare. Öppna bilden i ett bildredigeringsprogram.

4 Navigera till bildstorleken inställningar i bildredigeringsprogram. Beroende på hur kameran tolkar informationen, kan det avslöja en låg upplösning (såsom 72 ppi) med en stor fysisk storlek i inches.

5 Avmarkera "Ändra bildupplösning" rutan i Bildstorleken inställningar om informationen visas som 72 ppi. Ange en upplösning på 300 ppi och de fysiska dimensionerna för filen krympa, men högre upplösning blir. Tryck på "OK". Detta steg är inte nödvändigt om kameran sparar först informationen som en hög upplösning fil.

Med hjälp av en flatbäddsskanner

6 Tryck på flatbäddsskanner strömbrytare innan du öppnar skannerprogrammet så att det kommer att känna igen hårdvaran. Placera en utskriven bild på glaset och stäng locket.

7 Öppna scannerns programvara antingen på egen hand eller via bildredigeringsprogram.

8 Tryck på "Prescan" och scannern gör en bild av allt du har placerat på glaset. Använd markeringsramen att beskära bilden till bara det område du vill skannas.

9 Ange en upplösning på minst 300 dpi för att skapa en högupplöst bild. Ange fysiska dimensioner som du vill den slutliga bilden att vara i inches. Tryck på "Scan" -knappen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com