Varför min router Håll förlora Internet-anslutning på den sekundära datorn?

June 21

Varför min router Håll förlora Internet-anslutning på den sekundära datorn?


Om bara en av datorerna i nätverket fortsätter att förlora sin anslutning, kan du vara ganska säker på att problemet ligger hos den enheten, snarare än nätverksmaskinvaran. Vanliga orsaker till en enda datoranslutning fel omfattar trådlös adapter problem med drivrutiner och felaktiga säkerhetsinställningar. Däremot kan din sekundära dators fysiska läge också ha en inverkan på dess anslutning till routern, särskilt via trådlösa nätverk.

Plats och Störningar

Alla trådlösa nätverk har en maximal räckvidd, som Wi-Fi-signaler försämra under resa genom luften. Din sekundära datorns trådlösa prestanda kommer sannolikt att vara instabil om den är placerad för långt bort från routern. Dessutom kan radioanordningar, såsom trådlösa telefoner, orsaka störningar om den placeras för nära datorn. Om det är möjligt, eliminera plats frågor från din undersökning genom att testa din andra dator anslutning från rummet routern ligger i, att se till att båda hålls borta från andra elektroniska enheter.

Drivrutiner för nätverksadaptrar

En nätverksadapter är en bit hårdvara som gör att datorn kan kommunicera över ett nätverk. Alla nätverkskort behöver programvara, känd som förare, för att köra. Använda out-of-date förare kan påverka din sekundära datorns nätverksprestanda, vilket kan orsaka kopplingar från din router. Du kan uppdatera drivrutinerna med hjälp av Windows Update-tjänsten i Windows 8. Alternativt vissa datortillverkare erbjuder drivrutinsuppdateringar hämtas från sina webbplatser. Du kan installera dessa uppdateringar med Enhetshanteraren i Windows.

Nätverksinställningar

Operativsystem sparar konfigurations- och säkerhetsdetaljer om trådlösa nätverk så att datorer enkelt kan ansluta till önskat nätverk. Emellertid kan datorvana nätverk frågor om dessa inställningar senare ändras. Du kan undvika det här problemet i Windows 8 genom att öppna listan trådlösa nätverk, högerklicka på nätverket och välja "Glöm det här nätverket". Detta får datorn att kassera någon information om nätverket och behandla det som en ny anslutning.

System Avmattning

Din sekundära dators anslutningsproblem kan vara ett symptom på ett större problem. Virus och annan skadlig kod kan bromsa en dators övergripande funktioner ned, och så kan försöker köra för många program samtidigt. Detta kan leda till din webbläsare för att låsa upp under tidsperioder, vilket gör det verkar som om datorn är frånkopplad från nätverket helt och hållet. Försök att testa din anslutning utan program som körs annat än en webbläsare och kör en fullständig virussökning för att identifiera potentiella skadliga problem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com