Hur hittar man den typ av RAM-minne på en dator

December 31

Hur hittar man den typ av RAM-minne på en dator


Det finns flera sätt att avgöra vilken typ av RAM-moduler en viss dator använder. Den typ av RAM som används i en viss dator är beroende helt på RAM slots inbyggda i moderkortet och kan inte ändras utan att byta ut hela moderkortet. Lär dig att avgöra vilken typ som används och hur mycket RAM är installerad i ett system.

Instruktioner

1 Läs i användarhandboken som kom med moderkortet eller datorn för att avgöra om den manuella listar typ och hastighet av minne som stöds i ett visst system.

2 Starta en webbläsare och navigera till moderkortet eller datortillverkarens webbplats för att granska de specifikationer som anges för styrelsen, inklusive de typer av RAM som stöds. Alternativt ringa teknisk support på telefonen för att avgöra vilken typ av RAM användes i ett visst system.

3 Starta en webbläsare och navigera till en större minnes återförsäljare att söka igenom datorn automatiskt med specialiserad programvara och bestämma vilken typ av minne som krävs.

4 Stäng av datorn. Ta bort kåpan och fästa ett antistatiskt handledsband till en arm, medan klippning den andra änden till chassit. Inspektera installerade RAM-chips för att leta efter markeringar på de befintliga RAM-moduler som anger typ, kapacitet eller tillverkare av modulerna.

Tips

  • Ersätt alla befintliga RAM med den maximala kapacitet moduler som stöds av moderkortet och operativsystemet för bästa prestanda.
  • Hantera aldrig RAM eller arbete i en dator utan att skydda mot elektrostatisk urladdning genom att använda ett antistatiskt armband eller motsvarande.
  • Om en viss moderkort har två typer av RAM-kortplatser finns endast en typ kan användas åt gången.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com