HP CPU och 960 Överhettning

March 12

HP CPU och 960 Överhettning


Mobile Intel GL960 Express är en Intel-processor som används i bärbara datorer. Mobile Intel GL960 Express chipset stödjer Intel Celeron-processorer med front side bus (FSB) hastigheter på 533 megahertz (MHz). Flera Hewlett Packard / Compaq bärbara datormodeller innehöll kombinationen av Celeron-processor och GL960 chipset.

Överhettning

När en dator blir överhettad, CPU, eller centralenhet, är den komponent som är mest sannolikt orsaken. Ofta kommer du inte att märka överhettningen tills systemet blir obrukbar på grund av smält ledningar och förstörda komponenter på moderkortet. Det finns vissa tecken som kan hjälpa dig att upptäcka överhettning innan den når en kritisk punkt. Dessutom med de flesta bärbara datorer, kan du övervaka CPU temperatur från systemets BIOS.

symptom

Om datorn kraschar slumpmässigt, kan detta vara ett tecken på en överhettning processor. Långsam operation kan också vara ett tecken på CPU överhettning. I en bärbar dator, kan du känna en temperaturskillnad om enheten hålls på knät.

orsaker

Överhettning kan innebära att datorns processor fläkten inte fungerar som den ska eller att processorns kylfläns är otillräcklig eller oförenliga. kan verifieras CPU fläkthastigheten i systemets BIOS.

Dålig luftflöde orsakas av damm hindrar luftflyktpunkter kan också orsaka överhettning.

Överklockning din CPU kan få den att överhettas, liksom. Överklockning är processen att processorn att köra snabbare än tillverkarens rekommenderade hastigheten.

lösningar

Om datorn är fortfarande under garantiperioden, kontakta din detaljhandeln enheten eller tillverkaren. Försök inte att fixa datorn själv om tillverkaren är ansvarig för att fastställa det, eftersom detta kan göra garantin ogiltig.

Om du är ute ur garantiperioden och processorn har överklockat, minska processorhastigheten till dess angivna driftsområdet. Ta bort allt damm från din laptop fallet med tryckluft. Rengör alla interna komponenter med luft också. Se till att ventilationsöppningarna inte är blockerade av någon extern post under drift. Se till kylflänsen är rätt placerad i förhållande till processorn. Byt ut CPU kylfläns apparat eller tillämpa ytterligare termisk pasta om det behövs. Byt ut processorfläkten om den inte fungerar som den ska. Även om fläkten fungerar korrekt, kan du behöva ersätta den med en högre hastighet fläkt för att motverka CPU-temperaturen. Om en ny kylfläns och fläkt inte eliminera problemet, kanske du vill använda ytterligare kylanordningar eller tekniker. Byte Chip rekommenderar att du stänger av datorn i minst två till tre timmar per dag för att undvika processor överhettning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com