Hur man lär Microsoft Excel Free

October 14

Medan oumbärlig ett antal-knaprande verktyg ger elektroniskt kalkylblad så mycket verktyg för kontorsanställda att många små företag som drivs nästan helt på Microsoft Excel. Vid tiden du landa ett skrivbord jobb, bör ett elektroniskt kalkylblad vara bekant för dig som en miniräknare. Men om du inte är kunniga om Excel, slösa inte dina pengar på en dyr kurs; lära sig det gratis.

Instruktioner

1 Identifiera vilken version av Excel du behöver lära sig. Excel 2007 är helt annorlunda än Excel 2003 och tidigare versioner skiljer sig fortfarande.

2 Låna en bok, såsom "Excel for Dummies" av Greg Harvey, från biblioteket. Få en specifik den version av Excel måste du lära bok. Gör den här boken vardaglig-tid med att läsa och spara den som en skrivbord referens.

3 Navigera till Microsofts Office utbildning hemsida anpassad till den Excel-version du planerar att lära (se Resurser).

4 När du har gjort filmer i ett avsnitt, gör övning och ta självtestet. Använd testresultaten för att guida dig till ämnen som du behöver för att utforska mer ingående.

5 Använd Excel inbyggda hjälpsystem för att utforska bortom lektionerna. För att aktivera Hjälp tryck "F1".

6 Öva på din egen kalkylprojekt. Lektionerna kommer att "fastna" bättre när du binda dina nya kunskaper till uppgifter som är viktiga för dig.

Tips

  • Ha någon med stor erfarenhet med Excel demonstrera och förklara funktioner som du hittar utmanande. Också be att få se exempel på Excel tillämpas på verkliga problem.
  • Spendera tid på ett online-forum där du kan forska frågor och be andra deltagare hur man utför svåra uppgifter.
  • Använd Excel för att hantera personuppgifter - skriva inköpslistor, hålla din familj budget, bygga en adresslista och följa upp resultatet av din fotboll pool. Ju mer du använder kalkylbladet, desto snabbare blir du skicklig i det.
  • Kontrollera ditt arbete noggrant, speciellt efter att du ordna innehållet i ett kalkylblad. Företagen har förlorat tusentals dollar eftersom de trodde resultaten av kalkylprogram vars formler hade ändrats genom slarvigt gjorda förändringar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com