Hur man använder DOSBox på en Mac

January 22

DOSBox är en lätt emulator som gör att du kan köra många program som är avsedda för föråldrade operativsystem från Microsoft DOS. Mac OS-användare kan få tillgång till alla funktioner i DOSBox precis som Windows eller Linux-användare kan - allt som behövs är att ladda ner och installera ett litet program fil, och berätta DOSBox vilka mappar på hårddisken för att komma åt genom dess falska DOS skikt .

Instruktioner

1 Ladda ner och installera Mac-versionen av DOSBox. Besök dosbox.com, klicka på "Downloads" och sedan klicka på "Mac OS X" Dubbelklicka på DMG-filen när den är klar att hämta och följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet.

2 Bestäm vilken mapp du vill montera din "C" -enhet. I en verklig installation av DOS, skulle "C" -enhet vara den primära enheten, eller en som håller operativsystemet; på din virtuella installation, kan det vara valfri enhet eller mapp du vill - bara se till att det finns oavsett filer eller program som du vill köra genom DOSBox. I det här exemplet, kommer du montera en mapp som heter "DOS" ligger i Mac OS användarens hemmapp. Skapa denna mapp som du skulle någon annan.

3 Dubbelklicka på "DOSBox" -ikonen i mappen "Program" för att öppna DOSBox kommandotolken.

4 Skriv "MOUNT C ~ / DOS" för att montera "DOS" katalogen i din hemmapp som "C" -enhet. Observera att du kan montera den på någon enhetsbeteckning du vill - "C" är bara en anpassad.

5 Skriv "C:" för att växla till den nyligen monterade "C" -enhet. Härifrån använder standard DOS-kommandon att navigera den emulerade miljön och köra program.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com