Hur man kan producera hög musik från datorn

April 21

Förstärka en datorljud flöde av kontroll av problem med hårdvara och inställningar som kan orsaka en låg ljudnivå. Rätt inställningar ljud är ett viktigt steg i strävan att få högt musik från din dator. En låg nivå av ljud från en dator kan orsakas av hårdvaruproblem, otillräcklig högtalare makt eller programvara volyminställningar. Att få hög musik från en dator kan göras på ett par olika sätt, börjar med att felsöka datorns ljudinställningar.

Instruktioner

1 Konfigurera volyminställningar. Leta reda på volymkontrollen på din valda musikprogrammet. Se till att den har startats upp till en rimlig nivå, cirka 3/4 av volymreglaget. Leta upp volyminställningarna för operativsystemet och se till att de dök upp och inte på mute. Se till att dina högtalare är påslagna med en bra volymnivå, om de har volymkontroll.

2 Se till att maskinvaran fungerar som den ska. Anslut en annan uppsättning av högtalare i ljudkortet för att se om en ny uppsättning får en bättre volymnivå.

3 Felsökning av din ljudhårdvara. Stäng av och koppla bort datorn. På sidan av chassit som håller din dator delar, öppnar en renslucka för att tillåta användaren att reparera och installera ny hårdvara. Åtkomstluckan vanligtvis fäst med Phillips skruvar eller en spärr som måste öppnas för att ta bort skjutluckan.

4 Leta reda på ljudkortet, som ofta sitter i en kortplats på moderkortet. Moderkortet är oftast den största chip i en dator som håller huvudprocessorn. Leta efter ljuduttagen på utsidan av datorn fallet och observera att vilket kort de fäster. Ibland ljudkortet är en del av moderkortet. Se till att alla kablar som leder från moderkortet till ljudkortet är ordentligt fastsatt och att ljudkortet sitter ordentligt i kortplatsen.

5 Stäng luckan, anslut datorn tillbaka och slå på den. Testa ljudnivåer igen för att se om de har förbättrats.

6 Köpa och installera en USB externt ljudkort. Anslut enheten till en ledig USB-port på datorn och installera drivrutinen som anges av tillverkaren. Testa ljudet från den externa ljudkortet. Om ljudnivån är bra, kan din ursprungliga ljudkort behöver bytas ut.

Tips

  • Högtalare har en tröskel på ljud som de kan producera innan de blåser ut och låter luddigt med surrande bas. Turning högtalare upp utanför sin komfortzon kan förvränga ljudet. Om du vill låta bli extremt högt, behöver du en högpresterande uppsättning datorhögtalare komplett med en subwoofer och sina egna volymkontroller.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com