Lägga till Windows Boot

January 31

Lägga till Windows Boot


Du kan lägga till Windows till Mac-dator för att använda operativsystemet Windows i full hastighet. Vid användning av mjukvaruemuleringsprogram för att köra Windows-program, kommer programmen lida i form av prestanda och hastighet. Men när du lägger Windows till Mac med Boot Camp, kan du välja Windows operativsystem från startmenyn och köra Windows som om det var på en PC. Windows-program kommer att ha full tillgång till accelererad 3D-grafik, höghastighetsportar och nätverk, som USB, FireWire, Wi-Fi, AirPort och Gigabit Ethernet. Säkerhetskopiera din dator innan du installerar Windows.

Instruktioner

Kör Boot Camp-assistent

1 Logga in på ett administrera konto på din Mac-dator och logga ut andra användare på din dator. Avsluta alla öppna program.

2 Navigera till Boot Camp-assistent. Klicka på "Program" och sedan "Verktyg" och klicka sedan på "Boot Camp-assistenten." Följ instruktionerna från Boot Camp-assistent.

3 I "Skapa en partition för Windows" skärm i Boot Camp-assistent, ange storleken på din Windows-partition, använder 32 GB, halva hårddisken disk eller ställa in en anpassad storlek. Både Windows och Mac OS X kräver minst 5 GB utrymme, så att inte ange någon partition på mindre än 5 GB. Klicka på "Partition" knappen.

installera Windows

4 Sätt in Windows installationsskivan.

5 Klicka på "Start Installation" i "Starta Windows Installation" skärmen för att börja installera Windows på din Mac. Observera att om du avslutar Boot Camp-assistent tidigare, helt enkelt öppna Boot Camp-assistenten och välj "Starta Windows Installer" innan du sätter i installationsskivan och sedan in skivan efter start av installationsprogrammet. Datorn startar från installationsskivan för Windows. Följ instruktionerna vid uppstart.

6 Välj den partition med "BOOTCAMP" i titeln. Det är viktigt att välja den här partitionen, som att välja den andra partitionen skrivs din Mac OS X-programvara.

7 Formatera Windows-partitionen med installationsprogrammet för Windows på nästa skärm. Välj "NTFS" eller "FAT" -format i XP. I Vista, klicka på "Enhetsalternativ (avancerat)" och sedan på "Format" och klicka sedan på "OK". Klicka på "Nästa". Datorn startar om med Windows efter formatering partitionen.

Installera Boot Camp-drivrutinerna

8 Mata Windows-installationsskivan för att börja installera Boot Camp-drivrutinerna. Klicka på "Start", "Computer", klicka enhet "D" (den optiska enheten), och klicka sedan på "Mata denna disk" i "System Tasks" lista.

9 Mata in Mac OS X-skivan. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt, dubbelklicka på filen "setup.exe" för att påbörja installationen av drivrutinen.

10 Följ instruktionerna som visas på skärmen. Klicka inte på knappen "Cancel" i någon av de dialogrutor som visas. Om det ser ut som om ingenting händer, titta i aktivitetsfältet längst ned på skärmen för dolda fönster som kräver ditt svar. Datorn startar om.

11 Följ instruktionerna för installationer guider som visas. Windows operativsystem läggs till start. Klicka på "Alternativ" knappen på din Mac-tangentbord samtidigt starta om datorn för att visa Windows-ikonen skivan. Välj ikonen "Windows", och klicka sedan på pilen under symbolen för att starta upp med Windows.

Tips

  • Välj NTFS formatering för en mer tillförlitlig och säker format men observera att NTFS inte tillåter dig att spara filen till Windows-volymen från Mac OS X. FAT formatet kräver Windows partition att vara mindre än 32 GB men ger bättre kompatibilitet genom att du att läsa och skriva filer på Windows-volymen från Mac OS X.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com