Hur man ändra titeln på en webbsida

May 13

Hur man ändra titeln på en webbsida


I HTML-kodning i "<title>" element används för att definiera titeln på en webbsida. Webbläsaren använder titeln elementet för att visa titeln på sidan i webbläsarflik, som ett namn på en sida som läggs till favoritmenyn och som rubrik för sidan när sökmotorresultat visas. Att undvika förvirring och se till att besökarna vet vad din webbsida handlar om, är en riktig titel viktigt. En enkel textredigerare, till exempel Anteckningar, och en FTP-program för att ladda upp ändringarna allt som behövs för att ändra en webbsida titel.

Instruktioner

1 Öppna webbsidan med titeln som du vill ändra i en enkel textredigerare som Anteckningar.

2 Tryck på "Ctrl-F" för att öppna sökfunktionen och typ "<title>" (utan citattecken). Tryck på "Enter" för att markera titeln element i sidans källkod.

3 Ändra texten mellan öppnings- och stängningstaggar av titelelementet att ändra titeln på webbsidan. Till exempel, en sida med titeln "Default webbsida titel" visas som "<title> Standard webbsida titel </ title>" i sidans källkod.

4 Spara ändringarna i filen och sedan ladda upp sidan på din webbplats med hjälp av ett FTP-program såsom FileZilla eller SmartFTP. Skriva över den ursprungliga webbsidan med den version som du har ändrat för att visa den ändrade titeln på nätet.

Tips

  • Om du använder en gratis hemsida byggmästare som Weebly, Wix, Blogger eller Wordpress, konsultera relevant dokumentation för varje tjänst på hur man ändrar sidtitlar.
  • Du kan bara ha en "<title>" element i ett HTML-dokument.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com