Hur man skapar flera Javascript Rollovers i Dreamweaver

October 31

Roll-overs på en webbsida göra att bilden förändras när moused över av en besökare. Används i din meny länkar, kan denna teknik hjälpa besökare navigerar på din webbplats med lätthet. Om din webbplats design kräver att mer än ett område på en sida förändras när en besökare svävar över en länk, erbjuder Dreamweaver är ett enkelt sätt att nå ditt mål med Javascript - ingen kodning krävs!

Instruktioner

1 Skapa bilder i bilden skapande programvara. Du kommer att behöva separata bas bilder och vältning bilder för varje del av webbplatsen du vill ändra under en mus-over. För sömlösa överrullningar, båda basen och sväva bilder för en enda roll-over bör vara exakt samma storlek och ha samma bakgrund. Spara dina bilder som webb redo JPEG- eller GIF-filer.

2 Lägg din första välta. I Dreamweaver-fil genom att klicka på markören där du vill att din bas vält bilden ska visas. Nu, klicka på pilen bredvid ikonen bild i verktygsfältet (det är den ikon som ser ut som en bild av ett träd). Från rullgardinsmenyn, välj "Överrullningsbild." Du kan också klicka på Infoga> Bildobjekt> Överrullningsbild från huvud Dreamweaver MX menyraden.

3 Lägg din bas och sväva bilder med "Infoga överrullningsbild" i dialogrutan. Ge din bild ett specifikt namn. Du kommer att använda detta namn när du lägger din andra roll-over. Sätt din bas image och din rollover bilden med de två första "bläddra" knappar. Kontrollera "Preload rullningsbilden" ruta för att instruera webbläsare att ladda rullningsbilden samtidigt alla andra bilder laddas när en sida öppnas.

4 Konfigurera länken för din första roll-over. Bredvid textrutan "När du klickar, gå till URL:" leta efter den fil som din roll-over kommer att länka. När du är klar, klicka på OK-knappen längst till höger i dialogrutan. Spara filen och öppna den i en webbläsare för att se till att överrullnings länken fungerar på det sätt du tänkt.

5 Lägg till ytterligare vält som aktiveras när den ursprungliga bilden för musen över. Återgå till Dreamweaver och infoga basbilden för andra vält. Öppna Beteenden fönstret. Markera din bas bilden och klicka på "+" rullgardinsmenyn från Beteenden fönstret för att lägga till en ny Javascript beteende. Välj "Byt bild" från listan beteende. Från fillistan i dialogrutan välja filnamnet som du har angett för din första roll-over ursprungliga bilden. Sedan leta efter den andra vält s hover bild med "Bläddra" -knappen. Klicka på "OK" och din andra vält ska konfigureras. Spara filen och granska den i en webbläsare igen. När du för muspekaren över din ursprungliga roll-over image, både originalbilden och din andra vält bild bör byta som du konfigurerade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com