Hur man identifierar okända drivrutiner i registret

October 28

Hur man identifierar okända drivrutiner i registret


Det kan komma en tid när du behöver identifiera drivrutiner på ett Windows-operativsystem. Kanske du startade verktyget Enhetshanteraren och märkte att en okänd PCI-enhet noterades bland hårdvarukomponenterna du har installerat. Om du är osäker på vad denna drivrutin är, att ett sätt att identifiera det är genom registret.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på skrivbordet och välj "Kör" från menyn.

2 Skriv "regedit" i kommandofältet och tryck på "Enter". Detta öppnar Registereditorn.

3 Navigera till den vänstra sidan av skärmen och expandera "HKEY_LOCAL_MACHINE" -tangenten genom att klicka på "+" tecken bredvid den.

4 Navigera nedan och expandera "System" mappen genom att klicka på "+" tecknet bredvid den.

5 Navigera nedan och expandera "CurrentControlSet" mappen genom att klicka på "+" tecknet bredvid den.

6 Navigera nedan och expandera "Control" mappen genom att klicka på "+" tecknet bredvid den.

7 Navigera nedan och expandera "Enum" mappen genom att klicka på "+" tecknet bredvid den.

8 Navigera nedan och expandera "PCI" mappen genom att klicka på "+" tecknet bredvid den.

9 Expandera mapparna nedan och deras undermappar tills du hittar den okända drivrutin. När du öppnar en undermapp, kommer du att se en lista över relaterad information på höger sida av skärmen. Du vet att du har hittat föraren i fråga när "klass" fältet till höger på skärmen lyder "okänd".

10 Klicka på mappen ovan och skriva ner värdet som visas på den högra sidan av skärmen. Detta värde innehåller koder du behöver för att identifiera både förare och säljaren som skapade det.

11 Stäng Registereditorn.

12 Öppna din favorit webbläsare och besök pcidatabase.com.

13 Klicka på "Leverantörer av ID" längst upp på sidan.

14 Navigera sidan och leta efter säljaren ID du hittade i registret. Varje ID föregås av "0x"; så, till exempel om det ID du hittat är 1705, navigera sida för "0x1705" och du kommer att se att säljaren för just den enheten är Digital First.

15 Klicka på säljaren länk och navigera på sidan för att lokalisera enheten ID du hittade i registret. Till exempel, om det ID är 0x24c5, kommer du att se att föraren i fråga är en 82801DBM SoundMAXController (ICH4-M B0 steg), vilket motsvarar ett ljudkort inbyggt i datorn.

Tips

  • Samma steg kan tillämpas när man försöker att identifiera andra okända förare. Till exempel, om Enhetshanteraren visar att du har en oidentifierad skrivare, lokalisera mappen "Skrivare" under "HKEY_LOCAL_MACHINE" nyckel i registret, expandera undermapparna tills du hittar det okända förare, skriva ner motsvarande värde, och användning som information för att identifiera försäljaren och föraren på nätet.
  • Registret är ett mycket känsligt område av operativsystemet. Det rekommenderas starkt att du fortsätter med försiktighet när du startar Registereditorn verktyg som fel kan leda till allvarliga prestandaproblem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com