Hur man installerar Firefox Från tarball

April 1

Mozilla distribuerar Linux-versionen av Firefox i tar.bz2 arkivformat, även känd som en tarball. Tarbollen filen innehåller en förkompilerade version av Firefox som körs på en mängd olika Linux-distributioner. Medan Linux-distributioner inkluderar normalt Firefox i sin programvara installatörer, kan det vara out-of-date. Användare kan få den senaste versionen av Firefox på sin Linuxdistribution genom att installera den från en tarball.

Instruktioner

1 Ladda ner Firefox tar.bz2 filen för din Linux-distribution från mozilla.com. Ladda ner filen till din hemkatalog.

2 Öppna ett terminalfönster. På Ubuntu, klicka på ikonen Ubuntu på det övre vänstra hörnet på skrivbordet, typ "Terminal" i sökrutan som visas och tryck på "Enter". På andra distributioner av Linux, klicka på menyn "Program", klicka på "Tillbehör" eller "Systemverktyg" och klicka på "Terminal".

3 Växla till hemkatalogen genom att skriva "cd ~" i terminalfönstret och trycka på "Enter".

4 Typ "tjära xjf firefox -. * Tar.bz2" i terminalfönstret och tryck på "Enter" för att extrahera tarball.

5 Stäng alla öppna Firefox-fönster.

6 Skriv "~ / firefox / firefox" i terminalen och tryck på "Enter" för att köra den installerade versionen av Firefox.

Tips

  • Du kan skapa en genväg till "Firefox" manus inuti "firefox" mapp i din hemkatalog för att starta den nyinstallerade versionen av Firefox. Den "Firefox" systemledningen och befintliga skrivbordsikoner och menygenvägar kommer att köra den version av Firefox som medföljer Linux-distribution i stället för en från tarball.
  • Installera "libstdc ++ 5" bibliotek från din Linux-distribution pakethanterare om du får ett felmeddelande om det. Rådgör med din Linuxdistribution dokumentation för information om att installera programvarupaket.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com