Hur att rengöra en MacBook styrplatta knapp

March 22

Hur att rengöra en MacBook styrplatta knapp


MacBook styrplatta tillåter användare att manipulera och kontrollfönster och andra aspekter i Mac OS X, men som med alla datorer, komponenter kräver regelbundet underhåll för att stanna kvar i topp driftstillstånd. Fett och annan smuts kan byggas upp på en styrplatta och få den att bli mindre känsliga för inmatning från användare. För att rengöra det, behöver du bara ha några grundläggande hushållsartiklar.

Instruktioner

1 Fukta ett tygstycke med något vanligt vatten.

2 Torka din MacBook styrplatta med trasan. Använd breda penseldrag för att säkerställa att du fånga så mycket fett och smuts som möjligt.

3 Fortsätt torka tills ingen märkbar fett kan ses på styrplattan.

4 Ta dina papper eller liknande tunn kil och arbeta försiktigt in omkretsen av MacBook styrplatta. Om datorn inte har en gummerad plast botten kör kil mellan styrplattan på musknapparna. Nyare MacBook har samma enda styrplatta musknapp som används på MacBook Pro raden av datorer, men äldre modeller använder en dedikerad musknapp.

5 Fortsätt köra denna kil runt omkretsen av MacBook styrplatta och mellan musknapp, om din modell har dem. Ditt mål är att få bort alla smulor eller smuts som har samlats in mellan datorn och styrplattan. Borsta undan alla bort smuts att avsluta reningsprocessen.

Tips

  • Mikrofiber fungerar bra för dator rengöring, men i en nypa, kan alternativa material användas för styrplattan underhåll. I första hand vill du inte att använda sköra material - toalettpapper, till exempel - som kan gå sönder under torka.
  • Undvik att använda slip rengöringsmedel eller rengöringsmedel på MacBook styrplatta, eftersom detta kan skada yttre och inre komponenter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com