Kan du ta bort spionprogram själv?

January 15

Kan du ta bort spionprogram själv?


Spionprogram installeras i allmänhet sig på din dator utan ditt medgivande. En gång installerat, dessa skadliga program fortsätter att orsaka en mängd problem. Lyckligtvis är flera program som syftar till att ta bort spionprogram från datorn. Dessutom kan du ta bort spionprogram själv genom en process som kallas manuell borttagning.

Vad är spionprogram?

Spionprogram är en allmän term som används för att beskriva program som gör reklam, samlar in personlig information, såsom webbläsarvanor eller onlinebankuppgifter, eller ändra datorns konfiguration. Dessutom är dessa program långsam i allmänhet datorn, minska tillgängliga systemminne och automatiskt ansluta sig till Internet. Spionprogram infekterar ofta din dator via skadliga e-postbilagor eller pop-up länkar. Emellertid kan spionprogram också kommer levereras med program som du laddar ned, såsom peer-to-peer-fildelningsprogram.

automatisk borttagning

Spionprogram kan tas bort automatiskt genom att köra en up-to-date anti-spyware-program. Flera fria anti-spyware-program finns tillgängliga online. Dessutom Windows Vista och 7 operativsystem är en fri anti-spyware program som heter Windows Defender. För att ta bort spionprogram med Windows Defender, klicka på "Start", "Alla program" och "Windows Defender." Klicka sedan på "nedåtpilen" bredvid Scan och välj "Full Scan". Windows Defender söker igenom hela datorn och automatiskt tar bort alla spionprogram som den upptäcker. Detta kan ta allt från några minuter till flera timmar.

manuell borttagning

Spionprogram kan också tas bort av sig själv. Detta hänvisas till som manuellt avlägsnande. Manuellt avlägsnande är perfekt om du inte har ett anti-spyware program, inte din anti-spyware program för att upptäcka spionprogram eller om du inte har tillgång till Internet. För att ta bort spionprogram manuellt måste du ta bort registerposter, dynamiska länkbibliotek, processer och filer som installerats av spyware-program.

Varning

Manuell borttagning innebär att ta bort registerposter från systemregistret. Detta är en teknisk process som, om det görs på fel sätt, kan leda till betydande systemomfattande som kan kräva att du installera Windows operativsystem. Dessutom spionprogram installeras ofta processer och filer med namn som liknar legitima processer och filer som är kritiska för en väl fungerande operativsystemet. Detta görs för att undvika radering. Följaktligen är manuellt avlägsnande rekommenderas inte för oerfarna användare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com