Wirless Internet-alternativ

July 4

Wirless Internet-alternativ


Trådlösa eller Wi-Fi-anslutningar har blivit allt vanligare sedan början av 2000-talet. Bekvämligheten med att ansluta till olika nätverk utan en kabel ökar ständigt, och tekniken har införlivats i många enheter, såsom mobiltelefoner, spelkonsoler och MP3-spelare. Även den främsta attraktionen av tekniken är bekvämlighet, gör trådlösa anslutningar erbjuda ett större säkerhetsrisk, och det är viktigt att förstå de olika inställningarna tillgängliga för dig.

Admin Page

Trådlösa alternativ är vanligtvis nås via "Admin" sidan av den trådlösa routern. Detta visas som en webbsida, som du kan komma åt genom att öppna en webbläsare och ange korrekt IP-adress. Denna adress kommer att levereras med routern och kommer sannolikt att likna 168.192.1.1. Vid ankomsten till sida, måste du ange ett standard användarnamn och lösenord för att komma åt inställningarna. Återställa lösenord bör vara din första uppgift, att hindra andra från att få tillgång till din router.

SSID

Service Set Identifier är namnet som en trådlös åtkomstpunkt kommer att sända för att skilja ett nätverk från alla andra som kan vara inom räckhåll. Som standard, kommer detta vanligen vara inställd på modell eller tillverkaren av den trådlösa routern, så ändrar SSID kommer att hjälpa dig att skilja ditt eget nätverk från alla grannar som kan äga samma märke och modell av router.

kryptering Format

Data som skickas över ett trådlöst nätverk kan snappas upp och läsas av vem som helst med relevant programvara. Som ett resultat, bör privata nätverk använder en form av kryptering för att förhindra obehörig åtkomst. Wired Equivalent Privacy, Advanced Encryption Standard och WPA är de vanligaste sorterna, men vissa tillverkare inkluderar egna proprietära algoritmer. I praktiska termer, det finns liten skillnad mellan de olika typerna, ur användarens synvinkel. AES är den säkraste, eftersom det är den senast utvecklade och använder den mest matematiskt komplexa kryptering.

TCP / IP

IP-adressen är en numerisk kod som används för att identifiera din dator som ses av andra över Internet. Vissa situationer kräver en statisk IP-adress som ska tilldelas till datorn, så att den ska kunna hittas av andra maskiner. För de flesta hemanvändare, är en dynamisk IP-adress tilldelas av Dynamic Host Configuration Protocol-systemet att föredra. Det hindrar anslutning påverkas negativt av eventuella problem eller förändringar som sker på tjänsteleverantörens slut. Såvida du arbetar en server eller en File Transfer Protocol webbplats, välj "Erhåll en IP-adress automatiskt" i TCP / IP-alternativ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com