Så här visar innehållet i en Master Boot Record

July 2

Så här visar innehållet i en Master Boot Record


Master Boot Record på en hårddisk - även kallad startsektorn - lagrar information om installerade operativsystem. Detta lilla avsnitt 512-byte existerar utanför lagring av en disk partitioner; Det berättar maskinen hur man startar ett operativsystem och där enskilda partitioner lagras. Den innehåller en tabell över partitioner och en kod för programmet som används av BIOS för att starta upp systemet. Du kan visa råa innehållet i master boot record med hjälp av verktyg som ingår i operativsystemet Linux eller använda program från tredje part i Windows; den senare metoden ger möjlighet att ändra posten, som allvarligt kan skada systemet om de utförs felaktigt.

Instruktioner

Linux

1 Öppna en fil-explorer program och navigera till en lagringsmapp på hårddisken; denna process kommer att exportera en text kopia av master boot record till vilken mapp du väljer.

2 Öppna en terminal och skriv "# dd if = / dev / sda av = mbr.bin bs = 512 count = 1." Om den primära hårddisken inte använda "/ dev / sda" location, ersätta denna sektion med rätt skiva plats.

3 Öppna den nya filen i en binär redigerare program eller skriva ut den till en ASCII-format med hjälp av "# od -xa mbr.bin" kommandot.

fönster

4 Ladda ner Partition Table Editor från Symantecs webbplats (se "resurser" nedan) och packa upp den nedladdade filen. Dubbelklicka på "PTEDIT32" fil.

5 Välj en hårddisk från rullgardinsmenyn för att se Boot Record för enheten. Endast fysiska diskar - inte enskilda diskpartitioner - innehåller boot poster.

6 Klicka i en textruta för att ändra värdet eller ställa en viss del av Boot Record. Notera att förändring av dessa värden kan leda till en funktionsoduglig systemet.

Tips

  • Om du inte behöver visa de specifika värdena för master boot record tabeller, kan du hitta mer användarvänliga versioner av informationen i partitioneringsverktyg. Windows levereras med funktionen Diskhantering som är utformad för att visa skivinformation och tredjeparts program som Partition Manager (se "resurser" nedan) inkluderar dessa funktioner.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com