Hur avslutas Glasfiber

December 10

Glasfiber används i många olika tillämpningar, inklusive båtar, bilar, kanal arbete, och tankar. Den består av ett torrt glasfibermaterial eller matte och glasfiber harts. Mattan anbringas i skikt och väta med harts. De två typerna av harts tillgängliga för allmänheten är epoxi och polyester. Polyester används för de flesta generella applikationer och är billigare. Det kan också vara pigmenterade för att matcha vilken färg och kan användas som ett skyddande täckfärg. Epoxi är en tvådelad harts med vax sättes till det för tätning av glasfiber. Detta är ibland används endast som en sista skikt över toppen av polyesterharts.

Instruktioner

1 Sand ytan av glasfiber med hjälp av 100-grit sandpapper och en palm slipmaskin. Se till att gå över hela området som färdig.

2 Hitta några fördjupningar eller ojämna fläckar och fylla i dem med en glasfiberfyllmedel. Fyllmedel är en tjock, kitt-liknande material som behöver en katalysator för att härda. Blanda härdaren i påfyllnings som rekommenderas på behållarna. Var noga med att använda gummihandskar, eftersom katalysatorn kommer att bränna huden. Arbeta härdare tills fyll är en solid färg. Applicera filler med hjälp av en spackel.

3 Sand de områden du använt fyllmedel, med hjälp av handflatan Sander. Se till att ytan är plan och slät. Rengör ytan med en trasa fuktad med aceton.

4 Applicera första lagret av gelcoat till din pjäs. Gelcoat är ett polyesterharts pigmenterad för att matcha vilken färg som helst. Det har också vax för att täta och skydda glasfiber under. Gelcoat är tjockare än andra färger och kräver en speciell sprutpistol. Detta kan vara dyrt, men är viktigt för att få en jämn, professionell finish. Gelcoat vapen finns på marina butiker. Låt första lagret blir klibbig och sedan lägga till den andra beläggningen. Låt bota tills hårt och sval vid beröring.

5 Applicera två till tre lager vanlig båt vax och polera ut. Detta kommer att lägga ett skyddande lager över gelcoaten och ge det en glänsande yta.

Tips

  • Använd alltid andningsskydd och skyddsglasögon när du arbetar med glasfiber.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com