Hur man gör en inbäddad processor

December 7

Hur man gör en inbäddad processor


Inbäddade processorer likna processorerna i en persondator, men de fungerar på enklare nivåer. Mobiltelefoner, MP3-spelare och löpband är några av de många vardagliga enheter som använder en enda inbäddad processor. Däremot många moderna datorer har en multi-core processor som emulerar att använda flera processorer som arbetar på en gång i en dator, men bara en enda behandlingschip är inne i maskinen. Om du har en av dessa datorer och den använder Windows operativsystem, kan du separera dessa processorkärnor mellan programmen, att agera på samma sätt som de skulle, om de använde en inbäddad processor.

Instruktioner

1 Klicka på "Start". Skriv "Processer" i sökrutan längst ned på menyn "Start". Tryck på "Enter" för att öppna Windows Task Manager verktyget. Klicka på fliken "Processer".

2 Flytta markören till det nedre högra hörnet i Aktivitetshanteraren dialogrutan. Dra i hörnet till höger för att öka storleken på lådan.

3 Klicka på "Beskrivning" kolumnrubriken. Detta kommer alphabetize programprocesser som körs på datorn.

4 Högerklicka på titeln på programmet som du vill tilldela en enda processor. Välj "Set Affinity" från menyn.

5 Rensa markeringen från "alla processorer" låda. Klicka på en bock i rutan bredvid en enda processorkärna. Kärnorna är märkta på följande sätt: "CPU 0" och "CPU 1." Denna namngivning stil indikerar en typ av multi-core processor kallad "dual-core."

6 Klicka på "OK." Detta avslutar tilldelningen av en enda processorkärna till ett program. Tilldela en kärna för användning på ett visst program påminner om att använda en inbäddad processor i en fristående enhet, såsom en mobiltelefon eller MP3-spelare.

7 Upprepa föregående steg för varje program.

Till exempel, Microsoft erbjuder Windows Media Player och Windows Media Center-program för gratis i sitt operativsystem. Föreställ dig scenariot att samtidigt använder WMP för att spela en film i DVD-enheten, och använder WMC att spela in dina favorit TV-program med en TV-tuner. Denna aktivitet på en PC är besläktad med att titta på en DVD i en DVD-spelare och med hjälp av en DVR att spela in tv-program. I stället för att dela dual-core processorkraft över dessa program på en dator, kan du tilldela en enda kärna på varje ansökan separat. Detta är andemeningen i en inbäddad processor, som serverar en säregen och enkel ändamål för en uppgift.

Tips

  • Även om du kan manuellt ändra hur program använder kärnorna i processorn, kom ihåg att det finns många operativsystem och tredjepartsprogramprocesser som kommer att fortsätta att automatiskt använda alla kärnor.
  • Om du ser en obekant programnamn och process i Task Manager, leta upp programmet med den information som visas i "Image Name" kolumnen (se Resurser). Till exempel Windows Media Player process namn under "Image Name" rubrik är "Wmplayer.exe."
  • Undvik att justera "Set Affinity" för infödda Windows operativsystem processer. Till exempel, inte ändrar processen Windows Explorer, eftersom tilldela dessa kritiska processer till en enda kärna kan bromsa operativsystemet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com