Hur gör jag fart upp min Satellite Internet?

August 16

Hur gör jag fart upp min Satellite Internet?


Satellit-Internet är ett bra verktyg om du inte hittar internet service i ditt område. Vissa tjänster som kabel och DSL kommer inte att ge service till många landsbygdsområden eller områden som ligger långt från en större stad eller ort. Det kanske inte är så snabb som vissa kabel- och DSL-leverantörer, men du kan göra ett par saker att se till att du får den maximala hastigheten du får.

Wirless och Ethernet

Skillnaden mellan trådlösa och Ethernet är ganska enkel. En trådlös router sänder en signal till datorn som driver Internet utan användning av kablar eller kablar. För att kunna använda trådlöst måste du ha antingen ett trådlöst kort eller en inbyggd trådlös enhet. Ethernet är motsatsen och mycket mer direkt. En Ethernet-kabel går från modemet direkt eller från en kabel router och ansluts direkt till Ethernet-porten på datorn eller den bärbara datorn. Wireless är ett mycket mer bekvämt sätt att hantera din Internet och kan skära ner på alla kablar som måste vara igång genom huset. Du kan bokstavligen sitta var som helst så länge du är inom lämpligt område för den trådlösa routern. Du behöver inte oroa sig för säkerheten heller, eftersom du ställa in ett speciellt lösenord för att ansluta till din trådlösa router som garanterar att ingen kommer att använda den utan din tillåtelse.
Men om du letar efter sätt att snabba upp din satellit Internet är det rekommenderat att du använder en direkt Ethernet-anslutning. Ethernet kommer att ge dig varje uns av hastigheten som din Internetleverantör tillåter och som en direktanslutning är en mycket snabbare när överföring av data. Trådlösa routrar har ofta gränser för hur mycket data de kan hantera på en gång så att du bara kan få 56 Mbps när du kan få mer än 100 Mbps med en direkt förbindelse med en kabel.

Port Forwarding

Om du har en egen router som du kör flera datorer via det kan vara en bra idé att vidarebefordra portar. Routern har specifika portar som kan öppnas och stängas för att säkerställa att skadliga webbplatser inte har tillgång till nätverket. För att vidarebefordra portar du behöver veta webbadressen för din router eller skriv in den i adressfältet i webbläsaren. När du har tillgång till din router måste du hitta fliken "port forwarding" (det ligger på olika ställen beroende på din router, anvisningar för Port Forwarding är specifik för din router varumärke). Härifrån kan du ange några siffror eller portintervall som du vill öppna. Till exempel, om du laddar ner filmer från en viss plats och vill ha bättre fart, kan du söka "port intervall för (specifik platsnamn)." Ange siffrorna du hittar i Port Forwarding och spara ändringarna på dina router. Se till att starta om routern så att ändringarna kan väl träder i kraft. Om du har gjort detta korrekt bör du uppleva accelererade hastigheter.

gräns~~POS=TRUNC

Det är viktigt att förstå att en del av hastighets nedgångar som du har upplevt beror på begränsa restriktioner som ofta anges av tjänsteleverantören. Satellit Internet, till skillnad från kabel Internet, delas av en grupp av olika individer. Du behöver inte ha en egen dedikerad linje men du får en liten del av den signal som sänds till dig. På grund av detta skulle det vara orättvist att låta vissa människor ladda ner mer än andra eftersom massiva nedladdningar kan orsaka en stor avmattning i Internetanvändning för andra. En gräns begränsning är vanligtvis en uppsättning megabyte belopp (till exempel 200MB) som du inte kommer att kunna överstiga en 24-timmarsperiod. Om du gör överstiga denna nedladdning begränsning leverantören vanligtvis straffa dig genom att kraftigt minska din hastighet under en viss tid. För att minimera detta problem bör du hålla en logg över dina nedladdningar och se till att du inte bryter den gräns som din leverantör. Det är viktigt att ringa din leverantör och diskutera denna exakta beloppet med dem så att du tydligt förstå dina gränser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com