Hur man fixa mitt XP Sound

February 21

Ljudet är viktigt när man spelar ljud- och videofiler och röstsamtal över Internet. Eftersom många datorprogram behöver ljud för att fungera, bör du åtgärda ljudproblem så fort du stöter på dem. Windows XP kan du felsöka ljudproblem genom att anpassa ljudinställningar eller kontrollera om ljudkortet är korrekt installerat. Kontrollera ljudet igen efter varje steg nedan. Om det inte har återställts, gå vidare till nästa steg.

Instruktioner

1 Koppla kabeln eventuella externa högtalare från datorns ljudport. Om du har en extra headset eller högtalare, koppla in dem i datorn för att se om det avger något ljud. Om så är fallet, kan problemet bero på felaktiga kabelanslutningar. Spänn högtalarkabelanslutningar och försök igen.

2 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Välj "Ljud och ljudenheter" och klicka på "Volume" -fliken. Om "Mute" kryssrutan är markerad, klicka på den för att välja bort. Justera volymreglaget så det är nära till "High".

3 Klicka på "Avancerat" alternativ strax under volymreglaget för att öppna "Advanced Audio Properties" fönstret. Under menyn "Speaker Setup", se till att den inte är inställd på "Nej Högtalare." Klicka på "OK."

4 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Välj "System" och välj sedan "Enhetshanteraren." Lokalisera "Sound, video och spelenheter" och klicka på plustecknet bredvid det att expandera menyn. Kolla listan för "Andra enheter" för att se om dina högtalare är listade där. Om ljudenheten listas men ändå inte fungerar, måste du installera dess drivrutin.

5 Sätt i installationsskivan som medföljde högtalarna i CD / DVD-ROM-enhet och köra programmet (det ska starta automatiskt). Följ instruktionerna på skärmen och vänta på installationen är klar. Starta om datorn.

6 Klicka på "Högtalarvolym" alternativ under "Ljud och ljudenheter Properties" fönstret efter datorn startas om. Ställ in volymreglaget till "High" och sedan på "OK".

7 Välj "Advanced" och välj ljudenheten som standardljudenhet. Klicka på knappen "Volym" för att justera volymen kvalitetskontroll. Klicka på "OK" när du är klar.

8 Välj "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och välj sedan "Administrationsverktyg." Dubbelklicka på "Komponenttjänster." På den vänstra delen av fönstret, välj "Services (Lokala)." Lokalisera "Windows Audio" och dubbelklicka på den. Under fliken "Allmänt", klicka på "Start".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com