7 Skillnader i Twitter och Weibo

February 2

När det gäller sociala nätverk och USA, är Twitter en webbplats som gör att du kan dela godbitar av information om ditt dagliga liv. I Kina, är Weibo en webbplats som liknar Twitter och ger många av samma mikrobloggfunktioner. Weibo har några av samma funktioner men faktiskt har fler funktioner än sin amerikanska motsvarighet.

Tillgång

En av de viktigaste skillnaderna mellan Twitter och Weibo platser är som kan komma åt dem. Twitter skapades i USA och är mycket populär där. Den finns också i många andra länder och språk. Twitter är inte tillgängliga i Kina, som skapat ett behov av en liknande produkt som skall utvecklas. Med Weibo, kan den kinesiska få tillgång till en produkt som liknar Twitter i det kinesiska språket.

Antal användare

En annan viktig skillnad mellan Twitter och Weibo är antalet användare. Weibo har funnits bara för en kort tid, men det redan har fler användare än Twitter. Från och med 2011, Twitter hade cirka 20 miljoner användare i USA, enligt en maj 2011 artikel om "Forbes" på nätet. Weibo hade cirka 140 miljoner användare samtidigt. Weibo har vuxit snabbt och nya medlemmar hoppar i varje dag.

kommentera

En av de funktionella skillnaderna mellan Twitter och Weibo är förmågan att kommentera. Med Twitter kan du inte direkt kommentera tjänsten som en annan person. Du har möjlighet att åter tweeting tweet till dina vänner. Med Weibo, kan du kommentera direkt på stolparna andras, liknande vad du kan göra på Facebook.

Multimedia Content

En annan funktionell skillnad mellan Twitter och Weibo är användningen av multimediainnehåll. Twitter inte värd någon multimedieinnehåll. Du kan skicka bara länkar till bilder, videor eller ljudklipp som är värd för andra webbplatser. Med Weibo, har du möjlighet att skicka multimediainnehåll direkt till din profil.

censurerade

När du skriver något på Twitter, censurerar ingen vad posten säger. Du har möjlighet att publicera något på din profil. Med Weibo, Kinas regering censurerar inlägg. Om det inte gillar vad du har att säga, kan ditt konto suspenderas eller stängas.

Omsättning

Twitter och Weibo närma också intäktsgenerering på olika sätt. Twitter använder betalas tweets att generera intäkter. Weibo använder en bredare modell intäkter som involverar flera inkomstkällor. Weibo använder riktade annonser och sökningar samt spel för att generera intäkter, precis vad Facebook har i USA.

Rösta

När du använder Weibo, har du möjlighet att skicka en enkät som tillåter anhängare att rösta. Med Twitter, behöver du inte det här alternativet. Detta är ett annat sätt att Weibo främjar interaktion med anhängare i stället för bara sända ut information som en väg som Twitter gör.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com