Hur man skapar en R & # xE9, summa & # xE9; Databas

January 1

Hur man skapar en R & # xE9, summa & # xE9; Databas


Kombinationen av PHP och MySQL kan du skapa en CV-databas som kan tillåta flera användare, såsom individuella kandidater, för att ladda upp resuméer själva. Genom att bygga databasen med denna nivå av flexibilitet, kan du användare att underhålla databasen, och du kan även senare skärpa säkerheten, om så önskas, för att begränsa de människor som kan ladda upp och läsa resuméer. Observera att du lagrar endast cv namn i databasen. Meritförteckningen själv går på en privat server.

Instruktioner

1 Initiera en databas via webbhotellet. Varje leverantör har en guide eller länk för att komma igång. Du måste namnge din databas, skapa administrativa användarnamn och skapa ditt lösenord. Se till att du skriver ner dessa värden så att du kan logga in via phpMyAdmin.

2 Skapa en användartabell för att spåra användarna. Inkludera fält för användarnamn, lösenord och dokumentnamn för sina meritförteckningar.

3 Skapa en privat mapp på din webbserver för att lagra resuméer. De flesta webbhotell har privata mappar som webbläsare inte kan komma åt, men som du kan komma åt via din PHP-sidor för att lagra resuméer.

4 Skapa en php sida sign-up för användare att skapa sitt användarnamn och lösenord. Använd PHP SHA kommando för att omvandla lösenordet till ett värde som skapas genom en säker hash-algoritm innan den förvaras i en databas.

5 Skapa en sida php inloggnings där användarna kan logga in. Använd kommandot SHA på det inmatade lösenordet för att kontrollera det mot värdet i databasen. Förvara användarnamn som php sessionsvariabel.

6 Skapa en php cv tillgång som gör det möjligt för användaren att ladda upp och få tillgång till en cv. Inkludera ett HTML-formulär för att göra det möjligt för användaren att ladda upp ett CV. När användaren skickar formuläret för att ladda upp cv, har php cv tillgång sida kalla sig och ändra namnet på cv till något unikt. Till exempel kan du spara den som "username_resume.doc". Sedan spara namnet på cv i användartabellen, och använda $ _FILES kommandot för att flytta cv till den privata mapp.

7 Lägg till en länk till cv ingångssida som tillåter användare att ladda ner cv. Gör länken öppnar cv tilldelas användarnamn lagras i php sessionsvariabel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com