Hur man installerar Damn Small Linux på en USB-kort

August 7

För datoranvändare som föredrar att köra i ett Linux-operativsystem för att göra deras datorer är det möjligt att göra din egen start Linux operativsystem på din USB-kort eller enhet som kommer att starta på vilken dator som helst som kan starta från en USB-enhet. Användare som har erfarenhet av att arbeta i Linux tycker att det är mer mångsidig och kontrollerbar än Microsoft Windows-plattformar.

Instruktioner

1 Ladda ner alla filer som behövs för att köra Damn Small Linux. Dessa filer innehåller den mest aktuella Damn Small Linux inbäddad fil, som kommer att vara i en komprimerad arkivfil.

2 Säkerhetskopiera alla filer som behövs från ditt USB-kort eller enhet. Du kommer att återställa dessa filer efter installation av Linux-system på kortet eller enheten.

3 Formatera USB-kort från Windows-miljön och formatera den som en FAT32. Linux behöver denna typ av filsystem och kan inte arbeta på en NTFS typ enhet.

4 Packa alla nedladdade filer för Linux i en katalog på din Windows-system. Kopiera sedan alla dessa filer till rotkatalogen på USB-kort.

5 Ställ in BIOS att starta från USB-enheten. Anslut din USB-kort i systemet och starta om. Systemet bör starta från USB-kortet och starta i Linux. Linux version du kör är en mycket begränsad version. Om du har utrymme på kortet eller enheten, kan du förvandla den till en fullständig Debian Linux-miljö med lätthet. Det finns bara ett fåtal applikationer som ingår på grund av storleken begränsningen av denna version. Denna version var ett experiment som syftar till att ta reda på hur små ett system med begränsade tillämpningar var möjligt under taket på 50 MB.

6 Installera de program som du vill ha tillgång till på ett rutinmässigt. Du kan använda USB precis som en hårddisk, men uppenbarligen med en mindre kapacitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com