Varför är min Facebook-konto suspenderats på grund av nätfiske?

July 29

Varför är min Facebook-konto suspenderats på grund av nätfiske?


Facebook ger dig ett sätt att ansluta med vänner, arbetskamrater och familj med varierande grad av offentliggörande. Eftersom du kan välja att ansluta med vem du vill, bör du känna dig ganska säker på ett meddelande eller länkar du får från en av dina kontakter. Men ett konto utsatt för nätfiske eliminerar detta förtroende eftersom kontakter inte kan lita på att den information som de får från dig är verkligen från dig.

bedrägliga webbplatser

Populariteten av Facebook gör det till ett viktigt mål för hackare. Om avsikten är tillgång till personlig information eller för att störa livet för dig och dina kontakter med meningslös spam, är ett hackat konto ett ständigt hot mot Facebook-användare. Ett enkelt sätt för en hackare att få tillgång till ditt Facebook-konto är att skapa en sida som ser identisk med Facebook. Enligt Facebook, kommer dessa falska Facebook platser spela in e-post och lösenord.

phishing

När obehörig person som skapade falska Facebook inloggningssidan har din inloggningsuppgifter, han kan ta över ditt konto och skicka skräppost efter behag. Om obehörig person har mer av en ont uppsåt, kan han lura användare att ladda ner skadlig kod. Detta kan göras via en länk som skickas till alla på en persons vänner lista. Vad gör phishing så skadligt är att det lätt kan lura intet ont anande användare att ladda ner information som de tror kommer från en betrodd vän.

Att återfå kontoåtkomst

Om Facebook har stängt av ditt konto på grund av phishing, kan du fortfarande att kunna återfå tillgång kontot. Facebooks hjälpcenter har en länk som du kan klicka på om ditt konto nätfiske men inte visar tecken på att vara en del av överföring av pengar bluff, eftersom detta är en separat säkerhetsproblem. Facebook kommer att guida dig genom en rad åtgärder för att återfå din äventyras konto.

Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra att ditt konto från att inaktiveras på grund av phishing är att förhindra att ditt konto från att bli offer i första hand. Bara ange din inloggningsuppgifter om du är säker på att du är på legitima Facebook-sida. För en extra säkerhetsåtgärd, kan du även logga in med Facebook: s säker webbläsare. Andra praktiska åtgärder inkluderar att undvika misstänkta länkar, installera säkerhetsprogram på datorn, hålla personliga uppgifter privata och ofta ändra ditt lösenord.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com