Hur man installerar Realplayer på Ubuntu

September 24

Hur man installerar Realplayer på Ubuntu


Linux-versionen av Realplayer är baserad på öppen källkod Helix-spelare. Helix-spelare och browser plug-in kan installeras enkelt genom Ubuntus förråd, eller en officiell Real DEB-paket kan laddas ner från Realplayer webbplats. Båda versionerna stöder mediaformat såsom Realaudio, Realvideo, WMA, WMV och MP3, och de har även helskärmsläge och accelererad video.

Instruktioner

Installera Helix version från Ubuntu Repository

1 Öppna huvud Ubuntu menyn flytta muspekaren över "Tillbehör" och sedan klicka på "Terminal".

2 Typ "sudo apt-get install mozilla-helix-player" utan citattecken vid terminalprompten.

3 Ange ditt administratörslösenord när du uppmanas klicka sedan på "Enter". Detta kommer att installera öppen källkod Helix version av Realplayer och Mozilla Helix plug-in för Firefox och andra Mozilla baserade webbläsare. Fortsätt till steg 3 nedan för att konfigurera Realplayer.

Installera Proprietary versionen av Realplayer

4 Hur man installerar Realplayer på Ubuntu

Gå till Realplayer nedladdningssidan (se Resources nedan) och klicka på länken "DEB paket" som finns under "Download Realplayer" -knappen. I fönstret som öppnas, välj "Öppna med GDebi Package Installer" klicka sedan på "OK".

5 Klicka på "Installera paket" för att starta installationen i fönstret som öppnas. Ange ditt lösenord när du uppmanas klicka på "OK".

6 Gå till huvudmenyn, flytta markören över "Ljud och Video" och sedan klicka på "Realplayer" efter installationen är klar.

7 Hur man installerar Realplayer på Ubuntu


Konfigurera Realplayer genom att följa instruktionerna i konfigurationsguiden. Linux-versionen av Realplayer är mycket lättare att installera än dess Windows motsvarighet, går snabbare och är mindre resurskrävande.

Tips

  • För att göra Realplayer standard mediaspelare för vissa filformat, högerklicka på den fil du vill associera med Realplayer, gå till "Egenskaper", klicka på "Öppna med" och välj sedan "Realplayer" från listan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com