Hur man använder en dator med tangentbord Endast kontroll

October 26

Hur man använder en dator med tangentbord Endast kontroll


Medan de flesta datoranvändare är mest bekväm med en mus för att interagera med sin dator, det fanns en tid då mössen var sällsynta och tangentbordet var kung. Tidiga versioner av Windows ingår en animerad handledning som förklarar hur man använder en mus, men fortfarande får användare att göra allt med tangenttryckningar om de ville. Denna tradition har fortsatt fram till i dag. När du flyttar markören och klicka är det vanligaste sättet att göra saker, moderna operativsystem fortfarande låter dig använda kortkommandon för nästan varje grafiskt-gränssnitt operation --- en teknik som är ofta snabbare än musen rörliga motsvarande.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Ange ditt Windows användarnamn när inloggningsskärmen kommer upp och tryck på "" i stället för att klicka på pilen för att logga in.

2 Tryck på Windows-tangenten eller "Ctrl-Esc 'för att öppna startmenyn. Använd piltangenterna för att navigera i menyn, trycka på "Enter" för att ange djupare menyer eller öppnar ett program. Navigera med denna metod på Tillbehör> Wordpad och öppna Wordpad.

3 Ange text med hjälp av tangentbordet, och flytta markören med piltangenterna. Håll ned "Shift" samtidigt som du trycker på pilarna för att markera text. Använd "Ctrl-C, '' Ctrl-X" och "Ctrl-V" kombinationer för att kopiera, klippa och klistra in text.

4 Tryck på "Alt" eller "F10" för att interagera med det valda programmet menyrad. Du kan navigera i den med piltangenterna eller tryck den understrukna bokstaven för varje post för att öppna en viss meny. Tryck Alt igen för att återgå fokus på kroppen av programmet, eller tryck på "" medan en post väljs för att utföra sin funktion. "Alt-Space" kommer att öppna programmets systemmenyn, så att du kan ändra storlek, flytta, minimera och maximera fönstret, alla med enbart tangentbordet. Trycka "F1" när som helst kommer att öppna kontextspecifik hjälp och "Alt-F4" kommer att stänga det aktuella fönstret.

5 Använd andra genvägar Windows till din fördel. Dessa inkluderar "Win-R 'för att öppna dialogrutan Kör, så att du kan ange någon programmets namn och verkställa det," Ctrl-Shift-Esc' för att öppna Aktivitetshanteraren och "Alt-Tab" för att växla mellan öppna fönster. Om du använder ett program med flera dokument gränssnitt, såsom en ordbehandlare eller ett flikar webbläsare, använda "Ctrl-Tab" för att växla mellan dokument och "Ctrl-F4 'för att stänga det aktuella dokumentet.

Tips

  • Mac OS X och den populära grafiska gränssnitt för Linux, Gnome och KDE har också sina egna kortkommandon så att du styra datorn med bara tangentbordet. Se Resurser för mer information.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com