Hur gör jag koppla upp min dator till TV: n via videokabel?

February 2

Hur gör jag koppla upp min dator till TV: n via videokabel?


Internet har orsakat en revolution i hur många människor tittar på tv, filmer och andra typer av video. Onlinetjänster som Hulu och Netflix erbjuder populära filmer och TV-program på efterfrågan, medan andra videosajter som YouTube och Vimeo tillåta användare att titta på tusentals användarskapade video. Lika användbar som dessa tjänster skulle dock många Internetanvändare hellre titta på sina val på deras storbilds-TV. Lyckligtvis för dessa TV-älskare, ansluter sina datorer till sina TV-apparater för mer bekväm visning kan genomföras på bara några minuter.

Instruktioner

1 Flytta datorn nära nog till din TV så att din adapterkabel kan nå både datorn och TV: n.

2 Anslut VGA-änden av adapterkabeln till den externa videoporten på din dator. VGA-kabeln slut blir lådformade med små stift i det.

3 Anslut varje RCA ändarna av adapterkabeln till motsvarande pluggar på din TV. Till exempel, om din RCA-kabel har ledningar med rött, vitt och gult på ändarna, anslut dem till den röda, vita och gula pluggar på TV: n. Om TV: n har en S-videokontakt kan du använda adapterkabel S-videokabel istället.

4 Slå på både datorn och TV: n och testa din anslutning genom att spela en video på din dator för att se om det visas på TV-skärmen.

Tips

  • Din tv kan behöva vridas till en "neutral" kanal - ofta kanal 3 - för att se om datorn foder. Du kan också behöva välja den alternativa ingången på din TV, beroende på märke och modell av TV: n. Rådgör med din TV användarhandbok för information om att välja alternativa videokällor.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com