Hur man designar en PC Computer Case Chassis

September 23

Hur man designar en PC Computer Case Chassis


Designa din egen dator fall är en komplicerad uppgift, men det kommer att löna sig genom att visa din egen personliga stil, speciellt vid stora evenemang som spelturneringar eller techfests. Börja med att räkna ut först hur ditt moderkort kan rymmas, och lägga till alternativ som önskas.

Instruktioner

1 Besluta på moderkortet formfaktor du vill att din fall för att rymma; detta gör en enorm skillnad i stilar och storlekar som du kan använda.

2 Gå till www.formfactor.org och ladda spec blad som matchar dina krav. Detta ark innehåller alla de fysiska och effektbehovet för styrelsen.

3 Läs delar av spec ark som relaterar till de fysiska kraven för moderkortet, såsom skruvhål och strömförsörjning placering.

4 Skissa på en initial design för det fall som kommer att rymma den valda linjen. Du kan göra detta på ett designprogram, men en penna och papper layouten är enklare att ändra.

5 Titta på spec ark och detaljhandel styrelser att se var minne, expansionskort, och driv kontakter sitter vanligtvis på bordet. Ägna särskild uppmärksamhet åt grafikkort, eftersom de vanligtvis tar upp mest utrymme.

6 Kontrollera storleken på eventuella enheter eller kortläsare som du vill inkludera så du kan använda enhetsfack.

7 Ta reda på om du behöver några sekundära fläktar för kylning.

8 Ändra din ursprungliga planen att se till att ingen av dessa platser är blockerade eller otillgängliga.

9 Slutföra din design genom att lägga till egna cut hål för innerbelysning.

Tips

  • Om du har utrymme, överväga en två panel design, en panel med alla ankarskruvarna och en som gör upp ytterhöljet. Detta kommer att minimera bullret datorn gör.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com