Vad är en FSB på ett moderkort?

May 19

Vad är en FSB på ett moderkort?


En datorns moderkort består av många olika komponenter, var och en med ett annat syfte. En av de centrala komponenterna i vissa system mönster i FSB, eller Front Side Bus, används för att ansluta datorns centralenhet med resten av datorn.

CPU: n

Datorns centralenhet utför matematiska beräkningar för att köra ett program. Varje program består av en serie instruktioner, som ges till CPU att exekvera en efter en.

den Northbridge

Den Northbridge är den komponent som gränssnitt med CPU och underlättar dess kommunikation med olika system, såsom datorns minne. Den Northbridge är också ibland kallas minneskontrollern navet.

Syftet med Front Side Bus

En "buss" är ett kommunikationsgränssnitt som möjliggör överföring av data mellan datorkomponenter. Beroende på utformningen, kan ett moderkort innehålla flera olika bussar. Frontsidebussen är den viktigaste av dessa, som fungerar som länk mellan processorn och nordbryggan, och i sin tur resten av komponenterna i datorn.

Front Side Bus och CPU-hastighet

Frontsidebussen har en uppsättning "klockfrekvens" eller "busshastighet," kontrollera hastigheten som data överförs över bussen. För att beräkna hastigheten på CPU i megahertz eller gigahertz, är klockhastigheten multiplicerat med processorns "multiplikator", en tillverkare visst antal som inte är justerbar i de flesta processorer. Många datorentusiaster justera hastigheten på sin dator CPU genom att justera front-side bus klockfrekvens, en aktivitet som kallas "överklockning."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com