Hur kan man förhindra kapade e-postadresser

March 11

Hur kan man förhindra kapade e-postadresser


E-kapning är när en hacker bryter sig in i ett e-postkonto och använder den för att skicka spam eller tillgång till privata uppgifter. E-postsäkerhet går utöver att bara ha ett starkt lösenord. Det finns många sätt att skydda ditt e-postkonto från kapare och hackare. Några av dessa metoder är bara sunt tillvägagångssätt som får förbises. Eftersom e-post är en viktig metod för både affärs- och personlig kommunikation, lönar det sig att vara proaktiv för att skydda ditt konto.

Instruktioner

1 Välj ett starkt lösenord. Ett starkt lösenord använder bokstäver, siffror och specialtecken och är längre än åtta tecken. Använd inte en födelsedatum, generiska ord eller en uppsättning tecken som "lösenord" eller "12345678." Använd en kombination av stora och små bokstäver om e-postprogrammet gör det.

2 Använd ett unikt lösenord för ditt e-postkonto. Om du använder samma lösenord för alla dina online-konton och ett konto äventyras, då hacker kommer att ha tillgång till allt - inklusive ditt e-postkonto. Använd olika lösenord för olika ändamål.

3 Undvik att dela din e-postadress på Internet. Placera din adress i offentligt forum meddelanden eller på annat sätt sprider sig runt det i helbild på nätet är en inbjudan till spammare att förfalska din e-post. I huvudsak spammare samla e-postadresser och skicka ut spam som ser ut att komma från dessa adresser. Gör det inte lätt för spammare att hitta och använda din adress.

4 Använd antivirusprogram och hålla den aktuell. Antivirusprogram är ett av dina viktigaste linjer skydd för allmän datasäkerhet. Anti-virus kan varna dig om du klickar på en infekterad bifogad fil i din e-post och kan skydda datorn och konton från att bli äventyras. Separata spyware scanning program finns också. Sök igenom datorn med jämna mellanrum för att kontrollera potentiellt farliga program som kan ha glidit av.

5 Använd ett e-postprogram med ett spamfilter. De flesta e-postprogram har spamfilter som byggs i det kommer att filtrera ut potentiellt farliga e-postmeddelanden som kan ge hackare en in-vägen in ditt e-postkonto eller dator. Flag skräppost som inte fångas automatiskt och inte öppna e-post från okända avsändare.

6 Lämna inte ut din e-postadress eller lösenord. Varje person eller webbplats som frågar efter din e-lösenord är förmodligen inte legitimt. Din e-postleverantör kommer aldrig att be dig att ge ut ditt lösenord eller skriva in det i ett webbformulär på en annan webbplats. Samma sak gäller för telefonsamtal från personer som kan låtsas vara från teknisk support. Om du har några tvivel, kontakta företaget direkt för att verifiera begäran eller avgöra om en webbsida är legitim.

Tips

  • Överväga att behålla mer än ett e-postkonto. Du kan ha en privat, personligt konto samt en annan som du använder när du registrerar dig för onlinetjänster eller fylla i online-formulär.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com