Hur du formaterar Zip-enheter

March 13

Hur du formaterar Zip-enheter


Zip-disketter är hög kapacitet disketter avsedda att användas med Zip-enheter, en konkurrerande teknik infördes ungefär samtidigt som USB-flashminnet. Om du har en Zip-enhet och använda Zip-skivor för att spara data, kan du formatera hårddisken för att öppna upp utrymme. Observera att formatering någon disk bort alla dokument och filer på lagringsenheten. Formatera en Zip-skiva är identiskt med formatering någon annan ansluten disk eller lagringsenhet på datorn.

Instruktioner

1 Anslut Zip-enheten till datorn med USB-anslutningskabeln, om du har en extern Zip-enhet; annars, hoppa över detta steg.

2 Sätt Zip disk som du vill formatera i Zip-enheten, med etiketten vänd uppåt.

3 Klicka på "Start" och välj "datorn". En lista över alla anslutna hårddiskar och enheter med flyttbara lagringsmedia visas.

4 Högerklicka på ikonen Zip-enhet och välj "Format". Format öppnas.

5 Klicka på "File System" listrutan och välja vilken typ av filsystem du vill tilldela till Zip-skivan. Du kan välja NTFS, FAT eller FAT32. Observera att "fett" är standardfiltypen; om du är osäker vilken filtyp att använda, lämna det som "FAT."

6 Placera en bock bredvid "Quick Format" om du vill göra en snabbare skivformat. Quick Format fungerar inte om disken är lösenordsskyddad.

7 Ange en etikett i "Volume label" fältet. Volymetiketten identifierar skivan men påverkar inte innehållet på disken. Till exempel kan du namnge skivan "Johns dokument." Detta fält är valfritt; lämna det tomt om du inte vill tilldela en volymetikett på disken.

8 Klicka på "Start" för att formatera hårddisken. Observera att detta kan ta lite tid beroende på storleken på skivan och om du väljer Quick Format.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com